Trei previziuni indraznete pentru viitorul apropiat de la Elon Musk

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 08:41
10568 citiri
Trei previziuni indraznete pentru viitorul apropiat de la Elon Musk
Foto: captura YouTube/Recode

Masinile care se conduc singure vor ajunge pe strazi pana in 2018, iar dupa alti cativa ani oamenii vor coloniza planeta Marte, daca cele mai recente previziuni ale lui Elon Musk se vor adeveri.

Musk, omul de afaceri care a fondat Tesla, SpaceX si PayPal si a creat primul joc video la 12 ani, a facut cateva declaratii indraznete cu privire la viitorul apropiat, cu ocazia evenimentului Code Conference 2016, relateaza Time.

Seful Tesla, despre originea vietii: Daca suntem doar o simulare video a unor alte civilizatii?

Oamenii vor coloniza planeta Marte pana in 2025

"Daca lucrurile vor merge conform planului, ar trebui sa reusim sa trimitem oameni in spatiu in 2024 si vor ajunge (pe Marte) in 2025", a spus Musk. In ceea ce priveste tipul de guvernare care ar trebui implementat pe Planeta Rosie, miliardarul se pronunta in favoarea unei democratii directe, in cadrul careia potentialul pentru coruptie ar fi diminuat.

Conform obiectivului stabilit de Agentia Spatiala Americana (NASA), oamenii ar trebui sa traiasca si sa munceasca pe Marte, in colonii complet independente de Pamant, pana in 2030, potrivit Wired.

Masini complet autonome in mai putin de doi ani

Companii ca Google, Uber si Ford experimenteaza deja in domeniul tehnologiei autonome. Desi aceasta se afla intr-o faza incipienta, Musk crede ca vehiculele vor fi complet autonome in mai putin de doi ani.

"Consider ca masinile autonome sunt, in esenta, o problema rezolvata. Ne aflam la mai putin de doi ani de autonomie completa. Autoritatile de reglementare vor mai avea insa nevoie de cel putin inca un an; vor sa vada milioane de kilometri de date", potrivit lui Musk.

De asemenea, seful Tesla a declarat anterior ca jumatate dintre masinile construite in urmatorii sapte sau opt ani vor fi complet autonome.

Pe de alta parte, seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, este de parare ca masinile cu adevarat autonome, adaptate traficului din orase, nu vor ajunge pe piata mai devreme de 2020, potrivit Autocar.

Masina Apple va fi gata pana in 2020

Musk vede in Apple un eventual rival direct si se asteapta ca masina electrica la care ar lucra compania din Cupertino sa intre in productie pana in 2020. Pana acum, Apple nu a confirmat ca lucreaza la o masina si exista extrem de putine detaliile cu privire la un astfel de proiect.

Oricum, compania ar fi trebuit sa intre in cursa mai devreme, considera Musk, care crede totusi ca Apple va construi o masina buna si va avea succes.

#Elon Musk previziuni, #oameni Marte, #masini autonome, #masina Apple , #tehnologie