Ziare.com

Un nou concept de transport: Tubul de mare viteza (Video)

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 20:27

   

Un nou concept de transport: Tubul de mare viteza (Video)
Cum ar fi sa faci doua ore de la New York, pana la Beijing? Sau 45 de minute de la New York la Los Angeles? Pare o poveste SF. In fapt este posibil si este un nou concept de transport: tubul de mare viteza.

Cu acest Tube Transport (ETT), concept care teoretic este perfect posibil in ziua de azi, complicatiile calatoriilor de lunga durata ar putea disparea definitiv, prin reducerea semnificativa a timpului de calatorie.

ETT este o calatorie in niste compartimenmte speciale cu cel mult sase locuri, plus un spatiu pentru bagaje, cu o viteza de circ 6.400 de kilometri pe ora. Propulsarea se face cu ajutorul levitatiei magnetice, in tuburi vidate unde frecarea cu aerul, este zero.

In aceste tuburi, viteza incredibila te poate duce de la New York la Los Angeles in doar 45 de minute, iar de la New York la Beijing, in doua ore. Un circuit complet in jurul lumii se poate face in doar sase ore, scrie Digital Trends.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In ciuda vitezei uriase, pasagerii nu vor avea niciun disconfort, deoarece viteza nu produce decat o acceleratie de 1G, comparabila cu energia dezvoltata de o masina normala pe o autostrada.

Tehnologia poate sa fie disponibila in urmatorii zece ani si poate schimba complet modul in care oamenii voi calatori in intreaga lume. Tuburile pot fi similare cu autostrazile, iar calatoria ar fi confortabila si linistita ca si una cu trenul.


Sistemul poate permite si transportul de marfa, este extrem de eficient - cel putin in teorie, din punct de vedere al materialelor si al energie utilizate, iar costurile ar fi minime. Sistemul pare sa fie extrem de util mai ales in zonele intercontinentale si se poate adapta foarte bine la mediul marin. O alta solutie este plasarea lui in subteran, unde oamenii se descurca foarte bine sa faca tuneluri.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2521 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ma bucur ca conceptul elvetian Swiss Tube a traversat Atlanticul...

macar pe hirtie. Se numeste ETT Evacuated Tube Transport. Detalii si imagini ale garilor elvetiene aici:
http://www.journaldugeek.com/2012/04/23/ett-le-transport-du-futur/

 

Elvetienii au pus cozile la prune !

Elvetian sau nu, tot prostie este !
Faci tuburi pina la .... Beijing sa calatoresti.

C e genitalul meu sa faci la Beijing ?
Sa nu auda Obama , ca cere fonduri si la da la sindicatul de la tub.
Apropios de tuburi, in elvetia este eca mai mare frauda cu acceleratorul de particole . Nu a mers niciodata .Nici o secunda !
Deja fierul e furat pe prtiuni intregi.
Asa ca lasa mai moale cu elvetia ta ! Si cu tuburile !

Oprescule !

Treci de la Autoruta aeriană la.....la călătoria cu TUBU ! București-Constanța in cinci secunde ! Poate in secolul următor Romania va ...construi astfel de tuburi,la preț de 1 miliard bucata ! Un nou Eldorado pentru afaceriști și guvernanți !

inventia ii apartine lui coanda

si este functionala deja. in anumite spitale sunt transportate eprubete cu probe desange de pe sectiile de spital catre laborator. am vazut tuburi similare in care se transporta banii in supermarket de la casele de marcat. iar ne fura capitalistii!:)

aiurea'n tramvai cu'ai fetitei alexandra cai....

“ETT este o calatorie in niste compartimenmte speciale cu cel mult sase locuri, plus un spatiu pentru bagaje, cu o viteza de circ 6.400 de kilometri pe ora. Propulsarea se face cu ajutorul levitatiei magnetice, in tuburi vidate unde frecarea cu aerul, este zero. in aceste tuburi, viteza incredibila te poate duce de la New York la Los Angeles in doar 45 de minute, iar de la New York la Beijing, in doua ore. un circuit complet in jurul lumii se poate face in doar sase ore, scrie Digital Trends.
in ciuda vitezei uriase, pasagerii nu vor avea niciun disconfort, deoarece viteza nu produce decat o acceleratie de 1G, comparabila cu energia dezvoltata de o masina normala pe o autostrada." sambata, 01 iunie 2013, ora 20:27, sursa: ziare.com, autor: alexandra ion, redactor

1. energia si acceleleratia nu sunt unul si acelas lucru ! a compara energia cu acceleratia este echivalent cu a compara perele crete cu oile tuircane.
2. o acceleratie de 1 G este 9,81 m/secunda la patrat asa cum in clasa primara alexandra ion presupun ca a invatat.
3. 6.400 km/ora = 6.400.000 m/ora = 6.400.000 / 3.600 m/secunda = 17.778 m/ secuinda..
4. pentru a atinge viteza de 6.400 km/ora cu o acceleratie de 1 G sunt necesare 17.778 [m/secunda] : 9.81 [m/ secunda la patrat] = 1.812 secunde = 1.812 : 60 = 30,2 minute
5. daca la urcare sunt necesare 30,2 minute pentru a atinge viteza de 6.400 km/ora se poate presupune sic a la coborare sunt necesare 30,2 minute pentru a decelera vehicolul de la 6.400 km/ora la zero.
6. deci, in total, numai pentru acceleratie si deceleratie sunt necesare 30,2 x 2 = 60,4 minute.
7. distanta de la New York la Los Angeles este de aproximativ 4.000 km. deci un zbor in tub efectuat cu datele prezentate de copiatoarea redactoare habarnamista sfertodocsista alexandra ion ar dura cel putin 60,4 min + ( 4.000 km : 6.400 km / ora ) = 60,4 min + 0.625 ore = 60,4 min + 37,5 min = aproximariv 98 minute DE DOUA ORI MAI MULT decat sustine coopiatoarea readactoare sfertodocsista habarnamista alexandra ion !!!!!!
8. carevasazica ca alexandra ion nu are nivelul de pregatire al scolii elementare dar ….scrie si semneaza la com.ziare, iar opera ii este publicata deoarece astazi se sarbatoreste Ziua…copilului.

 

caeandas

Laso in pace. A copiat dupe yahoo news, mint aia minte si ea, dar nu este vina ei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor