Un oras rasare in desert, dar nimeni nu il va numi "acasa" - Ce scop va avea (Video)

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 14:35
4712 citiri
Un oras rasare in desert, dar nimeni nu il va numi "acasa" - Ce scop va avea (Video)
Foto: CITE

Un nou oras va rasari in desertul din New Mexico, SUA. Acesta va fi amplasat intre locul unde s-au efectuat primele teste cu bombe atomice din Statele Unite si granita cu Mexic.

Proiectul CITE (Centrul pentru Inovare, Testare si Evaluare) consta in proiectarea unui centru urban tipic american. Insa nu este construit pentru a fi locuit, ci pentru a dezvolta diverse tehnologii si pentru a face experimente, arata CNN.

Investitia ajunge la un miliard de dolari, lucrarile fiind realizate de firma Pegasus Global Holdings. Domeniile acoperite vor fi diverse, de la agricultura si energie la tratamente neconventionale.

China pregateste orasul viitorului, perfect ecologic: Eco Atlantis (Galerie foto)

"Ne gandim la un loc unde produsele, serviciile si tehnologiile sa fie testate fara ca aceasta munca sa fie intrerupta de viata de zi cu zi", a spus Robert Brumley, care conduce Pegasus.

Fara o comunitate, posibilitatile sunt nelimitate, mai sustine acesta.

Vehiculele autonome pot merge pe drumuri care inregistreaza date, fiind monitorizate din aer de drone. De asemenea, locuintele pot fi construite pentru a putea face fata cu brio dezastrelor naturale si au dotari high-tech. Mai mult, pot fi testate si surse alternative de energie, cum ar fi toriul (element chimic radioactiv).

"Proiectul ar trebui sa devina un magnet pentru oamenii cu idei", a punctat Brumley.

Cand va fi gata

CITE ar urma sa devina un pas intermediar intre testarea in laborator si implementarea la scara larga. De asemenea, ar putea conduce la crearea unor produse care sa satisfaca mai bine nevoile si cererile populatiei.

Constructia orasului va incepe anul viitor si ar trebui sa fie finalizata in 2018.

"CITE va fi deschis tuturor celor care vor sa faca niste teste, iar asta face ca proiectul sa fie unic", a conchis Brumley.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#oras rasare desert, #oras teste tehnologii, #oras testare tehnologii , #tehnologie