Zeci de liceeni din Bucuresti vor lucra la programarea unor mini-roboti

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 22:26
1894 citiri
Zeci de liceeni din Bucuresti vor lucra la programarea unor mini-roboti
Foto: Facebook/Junior Achievement Romania

Un grup de 32 de liceeni din Bucuresti au ocazia sa lucreze la programarea unor mini-roboti, alaturi de o echipa de specialisti.

Proiectul educational este destinat copiilor pasionati de robotica si programare, fiind sustinut de Freescale Romania si Junior Achievement Romania, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Opt echipe de liceeni selectate de la 10 colegii din Bucuresti vor lucra, pe parcursul a patru intalniri, in echipa cu ingineri embedded software pentru a programa mini-roboti care sa parcurga cu viteza maxima un circuit conceput de specialisti.

"Un elev ce-si descopera pasiunea pentru informatica are, practic, o infinitate de aplicatii spre care se poate indrepta. Limbajul de programare C folosit intr-un mod aproape de hardware, in sfera embedded, este o directie nu foarte facila de care o parte relevanta din juniori se fereste - alegand sa investeasca timp in alte paradigme de programare.

Insa tocmai rigurozitatea impusa de limbaj si exprimarea low-level sunt factori ce ofera o intelegere adanca a modului in care siliciul functioneaza. Exact asta este ceea ce ne dorim prin acest sir de evenimente: nu un concurs, ci o serie de intalniri informale cu oameni ce mananca C 'pe paine' la serviciu, in speranta de a-i determina pe elevi sa investeasca timp in programarea embedded", a spus Cristian Macarascu, inginer Freescale si organizator al proiectului STEM Innovation Challenge.

"Proiectul a inceput foarte promitator si chiar sunt foarte entuziasmat de cum va decurge in continuare, pentru ca sunt sigur ca si mentorii nostri se vor bucura impreuna cu noi", a mentionat Andrei Dumitrescu, unul dintre cei 33 de participanti, care este in clasa a XI-a la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti.

Elevii au fost selectati in urma unui test de programare in limbajul C si a motivatiei lor, finalistii studiind in clasele a X-a si a XI-a la: Colegiul National George Cosbuc, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Grigore Moisil, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Sf. Sava, Colegiul National Spiru Haret si Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I. N. Socolescu.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#liceeni programare mini roboti, #liceeni programare roboti, #liceeni Bucuresti programare , #tehnologie