Tarifele de roaming in UE scad de la 1 iulie. Vezi noile preturi pentru convorbiri, SMS si Internet

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 17:33
5906 citiri
Tarifele de roaming in UE scad de la 1 iulie. Vezi noile preturi pentru convorbiri, SMS si Internet

Tarifele pentru serviciile de roaming in calatoriile din spatiul Uniunii Europene vor scadea cu pana la 55% de la 1 iulie 2014.

Reducerile se aplica in cazul utilizarii planului tarifar de baza (Eurotarif) si sunt cuprinse intre 20-55% fata de tarifele din prezent, se precizeaza intr-un comunicat al ANCOM remis Ziare.com.

Astfel, utilizatorii vor plati maximum 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fara TVA) pentru primirea unui apel si cel mult 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS).

Cea mai mare reducere este inregistrata in cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la Internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fara TVA).

"Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligati sa il respecte in cadrul planului tarifar de baza (Eurotarif), dar ei pot sa puna la dispozitia clientilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanta.

ANCOM le recomanda utilizatorilor sa analizeze oferta furnizorului propriu inainte de a pleca in calatorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveste cel mai bine nevoilor proprii de comunicare.

Pentru a compara toate tarifele de telefonie si Internet disponibile pe piata in acest moment, utilizatorii pot accesa www.veritel.ro", se arata in comunicat.

Reprezentantii ANCOM precizeaza ca aplicarea noilor tarife se face automat si in mod gratuit pentru toti utilizatorii care au activat serviciul roaming si folosesc planurile tarifare de baza, fara a fi necesara incheie un abonament suplimentar.

De asemenea, pentru a evita socul facturilor mari, rezultate din utilizarea serviciilor de date, utilizatorii care calatoresc in afara tarii primesc avertizari prin intermediul unor mesaje-text, email-uri sau ferestre pop-up, in cazul in care costul datelor descarcate se apropie sau depaseste pragul prestabilit.

Riscuri pentru cei care au serviciul de roaming activat in tara

In comunicatul citat, ANCOM atrage atentia utilizatorilor care au serviciul de roaming activat si se afla in tara, dar in apropiere de granita, ca este posibil ca telefonul sa se conecteze automat la reteaua tarii vecine (roaming involuntar) si sa vorbeasca la tarife de roaming, platind si pentru apelurile pe care le primesc.

Pentru a evita situatiile de roaming involuntar, utilizatorii trebuie sa selecteze manual reteaua, sa solicite operatorilor activarea serviciului de roaming numai la cerere. De asemenea, pot verifica reteaua in care se afla telefonul, inainte de a utiliza aparatul.

Lista localitatilor identificate de ANCOM ca avand un risc potential de intrare in roaming involuntar poate fi consultata aici.

C.S.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#scadere tarife roaming UE, #noi tarife apeluri UE, #tarife Internet UE , #telecomunicatii