Cat de mult subestimeaza utilizatorii smartphone-urilor timpul petrecut conectati la acestea

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 21:38
3047 citiri
Cat de mult subestimeaza utilizatorii smartphone-urilor timpul petrecut conectati la acestea
Foto: Ziare.com

Viata din ce in ce mai multor oameni este aproape permanent legata de dispozitivele tehnologice de tipul smartphone sau tableta, insa utilizatorii acestor dispozitive tind sa subestimeze perioada de timp pe care o petrec cu ochii in ecran.

In medie, utilizatorii dispozitivelor inteligente petrec cinci ore pe zi conectati la acestea, verificandu-le in medie de aproape 85 de ori in perioada cand nu dorm, iar mai mult de jumatate dintre aceste interactiuni cu smartphone-ul dureaza mai putin de 30 de secunde, scrie UPI.com, citand un studiu al Universitatii Lancaster.

Un grup de psihologi de la Universitatea Lancaster a reusit sa masoare diferenta intre timpul real petrecut pe smartphone-uri si perioada de timp perceputa de utilizator ca fiind rezervata utilizarii acestor terminale mobile.

Psihologii au instalat o aplicatie pe 23 de smartphone-uri ale unor tineri cu varste intre 18-33 de ani, iar cu ajutorul acesteia era monitorizat timpul pe care utilizatorii il petreceau la fiecare accesare a dispozitivului, atat pentru retelele de socializare, trimitere mesaje text, ascultarea fisierelor muzicale sau chiar convorbirile realizate. Rezultatul cercetarii a fost edificator - utilizatorii folosesc de doua ori mai mult smartphone-ul decat cred ei ca o fac.

"Psihologii se bazeaza de obicei pe autoperceptia subiectilor atunci cand cuantifica folosirea telefonului mobil in studii, insa studiul nostru sugereaza ca aceste estimari subiective ale participantilor la studii trebuie interpretate cu prudenta", a spus David Ellis, psiholog la Lancaster University.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#timp petrecut smartphone, #timp petrecut telefon , #telefoane mobile