Cea mai mare licitatie telecom din istoria Romaniei

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 22:16
3643 citiri
Cea mai mare licitatie telecom din istoria Romaniei
Foto: Capiltal

Reprezentantii Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS si 2K Telecom s-au prezentat, luni, la sediul Autoritatii de reglementare in Comunicatii (ANCOM) unde au licitat pentru noi licente de telefonie mobila, inclusiv pentru cele 4G.

Rezultatele oficiale vor fi anuntate luna viitoare, arata Capital.

Sunt scoase la licitatie drepturile de utilizare a frecventelor in benzile de 800, 900, 1800 si 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile - voce si date - pe o perioada de 15 ani.

In prima runda primara, pretul pentru fiecare bloc din benzile scoase la licitatie de ANCOM va fi egal cu pretul de pornire pentru respectiva categorie, iar ofertant este invitat sa depuna o oferta indicand numarul de blocuri din fiecare categorie pentru care doreste sa liciteze.

La sfarsitul fiecarei runde se centralizeaza toate ofertele primite, iar daca cererea depaseste numarul de blocuri de frecvente disponibile in una sau mai multe categorii se organizeaza o noua runda primara.

Daca se vor organiza mai multe runde primare, pretul pentru un bloc in benzile in care exista cerere excedentara va fi crescut si comunicat ofertantilor. Rundele primare se incheie dupa o runda in care cererea de blocuri nu mai depaseste numarul de blocuri de frecvente disponibile, pentru toate categoriile de blocuri.

Atunci cand se ajunge la sfarsitul rundelor primare, licitatia poate continua prin organizarea unor runde suplimentare daca raman blocuri de frecvente nealocate si se va incheia cu runda de alocare in care operatorii pot licita pentru locul dorit in banda.

Este prima oara cand in Romania licentele de spectru se acorda printr-o procedura de selectie competitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#licitatie ANCOM, #lictatie telefonie mobila ANCOM , #telefoane mobile