Care sunt cele mai toxice telefoane mobile

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 13:27

   

Care sunt cele mai toxice telefoane mobile
Cei care si-au cumparat noul iPhone 5 pot rasufla usurati, deoarece este unul dintre telefoanele cu cel mai mic nivel de toxicitate.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Ecologic din Michigan, Statele Unite, dispozitivul de la Apple ocupa locul cinci in acest clasament, inaintea competitorului Samsung Galaxy S3, care se afla pe pozitia a noua.

In categoria celor mai ecologice telefoane mai intra iPhone 4S, LG Remarq si doua dispozitive de la Samsung, Captivate si Evergreen, noteaza webmd.com.

Cu toate acestea, niciun telefon nu este 100% ecologic, sustine Jeff Gearhart, directorul de cercetare al institutului, care a tinut sa sublinieze ca fiecare dispozitiv testat contine un anume nivel de brom, clor, plumb, cadmiu sau mercur.

"Vrem sa aducem la cunostinta publicului larg ca aceste produse electronice contin elemente periculoase", a subliniat Jeff Gearhart.

Potrivit studiului, cele mai toxice telefoane sunt Treo 750 si m125 de la Pal, Blackberry Storm 9530, Nokia N95 si Motorola MOTO W233 Renew. Insa cel mai putin ecologic este iPhone 2G, primul smartphone din serie, produs de Apple in 2007.

"Concluzia este ca telefoanele mobile continua sa fie toxice si sa contina substante chimice cu factor de risc, dar situatia este in curs de ameliorare", a completat Jeff Gearhart.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6968 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
petricanica
rank 1
zbiare fact cam
bai ce usor e sa traduci si sa publici pe zbiare fact cam fara sa judeci un pic. poate oamenii ar trebui sa stie si in ce conditii un telefon celular devine toxic, doar daca il spargi, altfel nu vad cum elementele chimice te intoxica...plumb? plumb exista in orice contact lipit intre doo sarme...etc, elemente toxice e prin toate ce ne inconjoara, sau sunteti atat de p -ro -sti incat sustineti ca becurile ecologice "consuma mai putin si nu polueaza" cum a declarat o p - ro-- as-- ta intr-un interviu...aflati ca becurile ecologice pe care le considera p - ros - ti -mea si UE sunt cu mercur deci alea sunt posibil toxice, adica daca se sparg... si obosesc ochii ... deci e o problema cu pro -- stii care conduc UE si RO si lumea...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor