Cum ne putem proteja telefonul de atacurile hackerilor - Iata cateva sfaturi

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:51
6219 citiri
Cum ne putem proteja telefonul de atacurile hackerilor - Iata cateva sfaturi

Piata smartphone-urilor este intr-o continua dezvoltare, insa odata cu avansul tehnologic apar si tot mai multe probleme de securitate, numarul atacurilor cibernetice asupra smartphone-urilor crescand considerabil in ultimul an.

Pentru a preveni astfel de incidente, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm ofera cateva sfaturi care sa ne ajute sa ne protejam telefonul mobil de potentialele atacuri ale hackerilor.

Nu da click! Un virus iti blocheaza telefonul sau tableta. Iti cere multi bani, in numele FBI

"In primul rand, trebuie sa acordam o atentie sporita SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicatii, pentru care este necesara efectuarea unei plati, chiar daca aceasta este una modica. De asemenea, trebuie sa fim atenti la datele stocate in memoria telefonului sau in cloud si chiar sa utilizam un cod de blocare a terminalului", a spus Dan Badea de la ThePhoneGeeks, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Potrivit acestuia, numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru retelele de socializare sunt principalele tinte ale hackerilor.

De aceea, pentru a putea oferi telefonului o protectie sporita impotriva atacurilor cibernetice, specialistul EuroGsm recomanda instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar si descarcarea aplicatiilor din surse sigure.

Instalarea unei aplicatii antivirus pe smartphone ajuta in mentinerea securitatii datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variata.

Printre cele mai populare aplicatii antivirus, care permit scanarea aplicatiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numara:

  • AntiVirus Security,
  • Avast,
  • Bitdefender Antivirus Free,
  • Eset Mobile Security & Antivirus,
  • Avira Antivirus Security,
  • Kaspersky Internet Security.

Este bine de stiut ca majoritatea aplicatiilor de acest gen provin de la producatori renumiti, oferind solutii sigure care sporesc gradul de securitate a telefonului mobil, arata sursa citata.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#telefoane atacuri cibernetice, #antivirus atacuri cibernetice, #hackeri atac telefon, #telefon ataca hackeri , #telefoane mobile