N-ai avut semnal la mobil in Piata Victoriei la proteste? Iata cum s-ar putea rezolva problema

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 16:23
5689 citiri
N-ai avut semnal la mobil in Piata Victoriei la proteste? Iata cum s-ar putea rezolva problema
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Retelele de telefonie mobila au fost suprasolicitate pe perioada desfasurarii protestelor in zona Piata Victoriei, asa ca multi dintre cei aflati in zona nu au avut semnal sau Internet.

Traficul gestionat de Orange a depasit, in timpul manifestarilor, de peste 10 ori nivelul traficului dintr-o zi obisnuita, iar traficul din reteaua Telekom Romania a fost de peste 15 ori mai mare decat intr-o zi obisnuita, au precizat, pentru News.ro, cei doi opertatori.

Cele doua companii au luat masuri si au amplasat in Piata Victoriei din Bucuresti statii mobile speciale.

"Pentru a acoperi nevoile de comunicare ale utilizatorilor nostri, am suplimentat capacitatea pe serviciile de voce si date prin intermediul unei statii special amplasate.

Astfel de suplimentari de capacitate se realizeaza in functie de spectrul permis si de limitarile tehnologice existente pentru a deservi un numar foarte mare de utilizatori", au declarat reprezentantii Orange.

Aceste dificultati au survenit in urma numarului mare de participanti la eveniment, motiv pentru care Orange Romania a anuntat ca monitorizeaza atent traficul din toate orasele in care au loc aceste manifestatii.

Telekom Romania a declarat, la randul sau, ca echipele tehnice ale companiei au luat imediat masuri de crestere a capacitatii retelei.

"In acest moment (joi - n.red) retelele 3G si 4G au o capacitate crescuta cu peste 165%. De asemenea, aseara (miercuri - n.red.) a fost trimisa in zona o unitate de telefonie mobila si va ramane acolo si in urmatoarele zile", au precizat reprezentantii Telekom.

News.ro a trimis solicitari celor trei operatori de telefonie mobile: Orange, Telekom si Vodafone. Pana la ora publicarii acestei stiri, Vodafone nu a trimis niciun raspuns.

Precizam ca, de cand Guvernul Grindeanu a adoptat pe furis ordonanta privind modificarea Codurilor Penale, romanii au iesit in strada in fiecare zi, in cel mai mare numar miercuri seara, cand in Piata Victoriei s-au adunat 150.000 de protestatari, iar in toata tara 300.000.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#semnal Piata Victoriei proteste, #Internet Piata Victoriei proteste, #trafic mobil Piata Victoriei , #telefoane mobile