O scurta incursiune in lumea telefoanelor mobile - Cum au evoluat in 40 de ani (Video)

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 09:18
4680 citiri
O scurta incursiune in lumea telefoanelor mobile - Cum au evoluat in 40 de ani (Video)

La 40 de ani de la primul apel efecutat de pe un telefon mobil, ne-am propus sa facem un scurt istoric al acestor dispozitive.

Martin Cooper de la Motorola a avut sarcina de a crea un astfel de aparat, iar pe 3 aprilie 1973, el l-a sunat pe rivalul sau, Joel Engel, de la compania Bell Labs, in timp ce mergea pe Sixth Avenue din New York, intrand astfel in istorie.

Zece ani mai tarziu, DynaTAC a ajuns in magazine. Telefonul avea 20 de butoane mari, o antena mare de cauciuc, o greutate de 1,15 kg si o lungime de 25,4 cm.

In plus, bateria se epuiza dupa doar 20 de minute de convorbiri, dupa care trebuia sa o incarci timp de 10 ore, scrie gizmag.com.

Desi costa 400 de dolari, telefonul, care si-a castigat denumirea de "caramida", a devenit rapid un succes comercial.

In 1991, a doua generatie de tehnologie mobila (2G) a intrat pe piata, odata cu produsele realizate de firma finlandeza Radiolinja.

Ulterior, in perioada 2001-2009, tehnologia 3G a inregistrat o crestere substantiala, dand nastere succesorului sau (4G), care promitea o conexiune mai rapida la Internet si aplicatii multimedia avansate.

In 2008, un studiu a relevat ca unul din doi oameni are un telefon mobil, iar vanzarile acestor dispozitive au crescut vertiginos, de la 12,4 milioane de unitati, in 1990, la 6 miliarde in 2011.

De asemenea, telefoanele mobile au trecut si prin numeroase schimbari de design, transformandu-se dintr-un accesoriu de lux, intr-un obiect esential pentru viata de zi cu zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#istorie telefon mobil, #evolutie telefon mobil , #telefoane mobile
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Iar, de-aci şi până la inserarea sub piele, nici n-a fost prea mult.