Ziare.com

Posesorii de cartele PrePay ar putea fi obligati sa-si declare datele personale (Video)

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 17:14

   

Posesorii de cartele PrePay ar putea fi obligati sa-si declare datele personale (Video)
Deputatul PD-L Petru Movila a initiat un proiect de lege care prevede obligatia operatorilor de telefonie mobila sa colecteze si sa prelucreze datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay.

Potrivit proiectului legislativ, toti utilizatorii actuali ai unui astfel de serviciu trebuie sa se prezinte la operatorii de telefonie mobila cu un act de identitate in termen de sase luni de la promulgarea legii. In caz contrar, proiectul prevede suspendarea numerelor de telefon. Dupa promulgarea legii, orice cartela PrePay va putea fi achizitionata doar daca utilizatorul isi declara datele personale.

Deputatul democrat-liberal a declarat ca va depune proiectul de lege luni, 28 februarie, si a precizat ca este sustinut de cel putin 20 de parlamentari.

Proiectul de lege prevede si o serie de amenzi, cu o valoare cuprinsa intre 500 si 5.000 lei, atat pentru utilizatorii PrePay, cat si pentru operatorii de telefonie mobila. Sanctiunile se aplica pentru utilizatori in cazuri precum nedeclararea identitatii sau instrainarea serviciului fara notificarea operatorului de telefonie mobila.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In expunerea de motive pentru sustinerea proiectului, deputatul democrat-liberal precizeaza ca peste 90% din apelurile din 2010 la numarul de urgenta 112 au fost apeluri false, peste jumatate din aceste apeluri fiind efectuate de pe telefoane mobile care utilizau servicii PrePay, iar utilizatorii nu au putut fi identificati.

Democrat-liberalul mai sustine ca o serie de infractiuni privind criminalitatea organizata, traficul de persoane, de droguri de mare risc si chiar vizand siguranta nationala au fost puse puse la punct de infractori care foloseau servicii PrePay.

Deputatul a mai spus ca in tari precum Germania, Italia, Danemarca, Letonia, Bulgaria sau Slovacia, colectarea datelor personale este obligatorie, iar in alte state, precum Irlanda, Austria, Polonia, Estonia, Portugalia, Cehia, Franta sau Luxemburg, acest lucru nu este pravazut de lege, dar operatorii obisnuiesc sa solicite datele personale.

Deputatul PD-L a precizat ca datele cu caracter personal ale utilizatorilor vor fi prelucrate in conformitate cu prevederile Legii 506/2004, privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.


Sursa: rNews

Articol citit de 1818 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca ne tot aduna datele cu caracter personal, de ce nu cer si la preot sa nu intram in biserica fara aceste date?

..

 

Ce nebunie

Stai linistit cu preotul. Cei mai multi turnatori, procentual vorbind erau (probabil mai sunt) in biserica si pshihiatrie.

Propunerea asta legislativa e o mare prostie, pierdere inutila de timp, dovada de cretinism. Versiunea cu 112 e prosteala incredibila.

Siguranta nationala nu este afectata, oricine e interesat poate sa isi ia in cateva clipe un numar in ce tara doreste pe ce nume doreste. Ideea e ca cei care vor sa faca matrapazlacuri le vor face si se vor folosi (cum se face de regula) de inocenti pentru asta. Ca inocentii sa plateasca.

Nu inteleg de unde vin toate propunerile astea, si extraodinar de inteligentul deputat Prigoana a venit cu o teorie cum ca Trebuie sa fie toti cetatenii monitorizati pentru propria securitate. Chiar asa? Nu cumva sunt bani irositi de pomana? Cine are acces si foloseste datele astea nu e relevant oare?

Eu as fi 100% de acord sa fi filmati si inregistrati nonstop cu o singura conditie: sa avem toti acces nelimitat la aceste date. Oricand, oricine.

Am uitat sa va zic de argumentul lui Prigoana? Terorismul.
Din cate stiu singurul "caz" in Romania a fost cu individ cu probleme psihice cunoscute ce avea o butelie goala. Daca se va intampla vreodata ceva nasol in Ro insa stiu la cine sa ma gandesc. Domnul Prigoana care se pare ca stie f. multe despre fenomen.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor