Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 11:10
4215 citiri
Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta
Foto: The Independent

Gigantii tehnologiei, inclusiv Samsung, Sony si Panasonic, se numara printre companiile care inca folosesc substante chimice periculoase in produsele lor, potrivit unui raport Greenpeace Green Gadgets.

In ciuda progreselor din ultimii ani, raportul arata ca cele mai cunoscute companii din domeniul electronicelor continua sa foloseseasca substante toxice in crearea telefoanelor, televizoarelor, tabletelor, calculatoarelor sau cablurilor, potrivit The Independent.

Raportul evalueaza progresul realizat de 16 companii de top din domeniul electronicelor in demersul eliminarii substantelor toxice. Insa, potrivit rezultatelor, in 50% din industria telefoanelor mobile, se folosesc substante periculoase precum polivinilclorid (PVC) si substante ignifuge brominate (BFR).

Potrivit raportului, Samsung, cea mai mare companie de electronice din lume, nu a reusit sa-si atinga obiectivele in privinta eliminarii substantelor chimice periculoase din produsele sale, in timp ce compania Apple a fost laudata, deoarece este singura care a eliminat total utilizarea PVC-ului si a BFR.

De cealalta parte, companiile Microsoft si Amazon sunt atacate, deoarece si-au asumat obiective slabe si nu au oferit publicului informatii despre progresele inregistrate.

"Apple ne-a aratat o mica parte dintr-un viitor mai verde, renuntand la utilizarea substantelor toxice. Dar industria are inca un drum lung de parcurs pana sa ofere clientilor nivelul de eficienta si sustenabilitate cerut", a declarat Andrew Hatton, reprezentantul Greenpeace din Regatul Unit.

Greenpeace este implicata intr-o campanie pentru eliminarea celor doua substante chimice din telefoanele mobile, televizoare, tablete si calculatoare, deoarece acestea dauneaza sanatatii si mediului.

Raportul a fost publicat in ajunul evenimentului IFA, cel mai mare show european destinat tehnologiei, ce va avea loc vineri, la Berlin. Aici cele mai mari companii isi vor lansa noile inventii in materie de tehnologie digitala.

CNAIR a pus ochii pe autovehiculele istorice. Noile taxe pe care trebuie să le plătească proprietarii
CNAIR a pus ochii pe autovehiculele istorice. Noile taxe pe care trebuie să le plătească proprietarii
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat marți, 3 octombrie, că cei care dețin vehicule istorice vor avea obligaţia să achite tariful de utilizare şi...
Diferențe uriașe de avere între gospodăriile din SUA. Discrepanțele s-au adâncit în ultimii 23 de ani
Diferențe uriașe de avere între gospodăriile din SUA. Discrepanțele s-au adâncit în ultimii 23 de ani
Rezerva Federală a SUA – FED a publicat recent ultimele date privind evoluția averii gospodăriilor din Statele Unite. Cele mai bogate 0,1% gospodării din SUA, în număr de aproximativ...
#substante chimice telefoane mobile, #tehnologie digitala substante toxice, #companii electronice substante daunatoare , #telefoane mobile