Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 11:10
4087 citiri
Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta

Gigantii tehnologiei, inclusiv Samsung, Sony si Panasonic, se numara printre companiile care inca folosesc substante chimice periculoase in produsele lor, potrivit unui raport Greenpeace Green Gadgets.

In ciuda progreselor din ultimii ani, raportul arata ca cele mai cunoscute companii din domeniul electronicelor continua sa foloseseasca substante toxice in crearea telefoanelor, televizoarelor, tabletelor, calculatoarelor sau cablurilor, potrivit The Independent.

Raportul evalueaza progresul realizat de 16 companii de top din domeniul electronicelor in demersul eliminarii substantelor toxice. Insa, potrivit rezultatelor, in 50% din industria telefoanelor mobile, se folosesc substante periculoase precum polivinilclorid (PVC) si substante ignifuge brominate (BFR).

Potrivit raportului, Samsung, cea mai mare companie de electronice din lume, nu a reusit sa-si atinga obiectivele in privinta eliminarii substantelor chimice periculoase din produsele sale, in timp ce compania Apple a fost laudata, deoarece este singura care a eliminat total utilizarea PVC-ului si a BFR.

De cealalta parte, companiile Microsoft si Amazon sunt atacate, deoarece si-au asumat obiective slabe si nu au oferit publicului informatii despre progresele inregistrate.

"Apple ne-a aratat o mica parte dintr-un viitor mai verde, renuntand la utilizarea substantelor toxice. Dar industria are inca un drum lung de parcurs pana sa ofere clientilor nivelul de eficienta si sustenabilitate cerut", a declarat Andrew Hatton, reprezentantul Greenpeace din Regatul Unit.

Greenpeace este implicata intr-o campanie pentru eliminarea celor doua substante chimice din telefoanele mobile, televizoare, tablete si calculatoare, deoarece acestea dauneaza sanatatii si mediului.

Raportul a fost publicat in ajunul evenimentului IFA, cel mai mare show european destinat tehnologiei, ce va avea loc vineri, la Berlin. Aici cele mai mari companii isi vor lansa noile inventii in materie de tehnologie digitala.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...