Vrei sa-ti schimbi operatorul de telefonie mobila? Vezi ce taxe trebuie sa platesti

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 07 Aprilie 2011, ora 12:10
6556 citiri
Vrei sa-ti schimbi operatorul de telefonie mobila? Vezi ce taxe trebuie sa platesti
Foto: mobileclues.com

Nu sunt rare cazurile in care un abonat al unei companii de telefonie mobila a dorit sa treaca la un alt operator dupa ce a vazut o oferta mai buna, desi inca mai avea contract cu primul. O parte din operatori percepeau pana acum ceva vreme taxe de reziliere contractuala de sute de euro. Insa, intre timp, s-au micsorat substantial.

Companiile percep acum sume destul de mici pentru a incheia contractul inainte de termen sau prefera doar sa le fie platit abonamentul pe lunile care au mai ramas din contract.

Spre exemplu, la Cosmote sunt prevazute costuri de incetare de valori diferite, stabilite in functie de momentul la care contractul inceteaza. Astfel, daca incetarea contractului intervine la mai putin de 3 luni fata de sfarsitul perioadei contractuale, taxa de incetare este echivalentul a 100 lei/SIM dezactivat.

"In cazul in care mai aveti intre 3 si 6 luni din contract, taxa de incetare este echivalentul a 200 lei/SIM dezactivat, iar daca incetarea contractului intervine la mai mult de 6 luni, dar la mai putin de 12 luni fata de sfarsitul perioadei initiale, taxa de incetare este echivalentul a 400 lei/SIM dezactivat", ne-au spus reprezentantii Cosmote.

Pentru o perioada mai mare de 12 luni va trebui sa achitati o taxa de 800 de lei pentru fiecare SIM pe care-l dezactivati.

Orange: taxa se calculeaza in functie de lunile ramase

"Taxa de reziliere se calculeaza in functie de numarul de luni ramase pana la finalizarea perioadei contractuale si taxa lunara de abonament - fara TVA. La aceasta taxa clientul nu achita si TVA", ne-au declarat oficialii Orange.

Taxa de reziliere difera in functie de tipul abonamentului, de durata ramasa din contract. Totodata, difera si in functie de client, daca este persoana fizica sau nu. Daca rezilierea se produce dupa incheierea perioadei contractuale, nu se plateste nicio taxa.

Vodafone, despagubiri in euro

In cazul incetarii contractului Vodafone, ca urmare a denuntarii unilaterale de catre un utilizator, exprimata inainte de expirarea duratei minime contractuale, compania solicita o despagubire.

"Aceasta despagubire se calculeaza in mod individual, pentru fiecare client care solicita denuntarea in mod unilateral, tinand cont de valoarea promotiei accesate de catre utilizator si de perioada de timp ramasa din durata minima a contractului sau a ofertei promotionale", spun oficialii Vodafone.

Spre exemplu, un contract incheiat pentru o durata minima de doi ani incepand cu 1 ianuarie 2010 prin care clientul a achizitionat servicii si produse in promotie, respectiv Vodafone Complet 800 si telefon, acesta va avea de platit o taxa sub 60 de euro. Daca respectivul client vrea incetarea unilateral inainte de expirarea duratei minime la data de 1 Apr 2011, taxa se calculeaza impartindu-se cei 150 de euro la 24 de luni si se inmulteste cu 9 luni ramase.

Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
După criza provocată de pandemia de coronavirus în urmă cu patru ani, statele lumii s-au confruntat cu o inflație mare și constantă, care nu a mai fost văzută, în multe locuri, de la...
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
#taxa reziliere contract, #orange cosmote vodafone , #telefoane mobile
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung