Ziare.com

Cartela prepay vs. abonament. Care este mai avantajos?

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 09:03

   

Cartela prepay vs. abonament. Care este mai avantajos?
Lupta operatorilor de telefonie mobila este una acerba in perioada de criza, iar competitia cea mai grea se duce in zona de cartele prepay. Pentru a atrage cat mai multi clienti, ofertele acestora contin extraoptiuni care pornesc de la 4 euro.

Batalia in aceasta zona a inceput in luna martie din 2006, cand Cosmote scotea pe piata extraoptiunea de 2.000 de minute lunare in retea, fiind un prilej de a arata jucatorilor din industrie potentialul pietei de cartele preplatite din Romania.

La mai bine de patru ani, operatorii de telefonie mobila din Romania au in portofoliu oferte de peste 1.000 de minute in retea. Cosmote ramane insa singurul operator care are o oferta de 2.000 de minute in retea.

Totusi, ofertele Orange, Vodafone si Cosmote, pe segmentul prepay, cu minute si SMS-uri in retea si minute nationale, au suferit permanent schimbari in ultimul an, arata analiza facuta de Financiarul.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De exemplu, la o cartela Orange poti beneficia de 1.000 de minute in retea si 60 de minute nationale, contra sumei de 4 euro. Operatorul percepe acest tarif permanent, nu ca in cazul extraoptiunilor, care au valabilitate doar 12 luni.

Vodafone are o oferta de 1.000 de minute in retea, 60 de minute nationale, dar si 60 de SMS-uri nationale si 1.000 de SMS-uri in retea, pentru care clientul trebuie sa plateasca pentru inceput 5 euro. La fiecare reinnoire a extraoptiunii clientul va plati mai putin cu 0,20 euro credit, pana la 3 euro credit.

Cosmote, cel care a resuscitat aceasta piata, are o oferta care costa 6 euro si care presupune 1.200 de minute si SMS-uri in retea, 70 de minute nationale si internationale, dar si 70 de SMS-uri nationale.

Avand in vedere numarul mare de minute pe care il ofera cartelele prepay, doar 30% dintre utilizatorii de telefonie mobila din Romania mai sunt abonati, iar estimarile arata ca procentul va scadea in viitor.

In ceea ce priveste abonamentle, spre exemplu, la Cosmote, la abonamentul "Perfect pentru tine", in schimbul a 5,58 euro lunar, abonatul poate vorbi 500 de minute in retea, poate trimite 500 de SMS-uri in retea si are doar 50 de minute nationale si internationale.

La Vodafone, la abonamentul "Complet 250", care costa 5,20 euro lunar, clientii au inclus doar 25 de minute nationale si 250 de minute in retea. De asemenea, la Orange, un abonament de 4,17 euro, "Delfin 4", are incluse doar 200 de minute in retea si 25 de minute nationale.

Diferenta dintre ofertele la cartele si cele la abonamente este asa de mare, deoarece operatorii ofera posibilitatea clientilor sa achizitioneze telefoane la preturi speciale care sunt subventionate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9102 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sfat !

Daca va limitati doar la convorbirile strict necesare,atunci CARTELA este cea mai avantajoasa,in schimb daca nu faceti toata ziua decit sa stati cu telefonul la ureche....luati abonament !

 

O PARERE PROPRIE

CATE O CARTELA PENTRU FIECARE RETEA ESTE MAI ECONOMIC DECAT ORICE ABONAMENT CU MINUTE NATIONALE DIN ORICE RETEA

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor