Cele mai tari telefoane 4G (Galerie foto)

Luni, 11 Iulie 2011, ora 18:51
12917 citiri
Cele mai tari telefoane 4G (Galerie foto)

Intr-o lume a smartphone-urilor, tehnologia 4G este acum esentiala, asa ca producatorii de telefonie mobila fac miscari importante pentru a inlocui 3G cu 4G.

Avantajul este ca aceasta tehnologie va permite transferul de date la o viteza superioara, garanteaza o performanta mai mare in retea si asigura o experienta mai buna pentru utilizatorul final.

Tehnologia LTE (long term evolution - evolutie pe termen lung), cunoscuta si ca tehnologia 4G, a fost demonstrata si in Romania, urmand ca in viitorul apropiat sa se si implementeze. Compania care a dezvoltat aceasta tehnologie la noi in tara este Alcatel-Lucent, firma ce a demonstrat la inceputurile acestui an capacitatile noii retele.

Cum tehnologia 4G ia un avant de nestavilit, pentru a fi gata sa o imbratisati, trebuie sa aveti si un telefon pe masura. Iata astfel un top al celor mai tari telefoane 4G, realizat de PC World.

1. HTC Thunderbolt

Telefonul se poate lauda cu o viteze incredibila la Internet, un ecran mare, de 4,5 inchi, o memorie de 8GB pentru stocare si 768 MB RAM. De asemenea, are o camera de 8 MP si una secundara de 1,3 MP. Neajunsul sau este cel legat de baterie, care tine putin, avand in vedere ca are un acumulator standard, Li-Ion 1400 mAh.

2. Samsung Galaxy S II

De laudat este procesorul sau rapid, Dual-core 1.2GHz si camera de 8 MP, 3264x2448 pixeli, cu autofocus. Dezavantajele sale constau in faptul ca rezolutia ecranului nu este de ultima ora si ii lipseste un movie store. Bateria este ceva mai buna decat a modelului precedent, avand 1650 mAh.

3.HTC EVO 4G

In primul rand, isi merita pozitia in top pentru ca este primul telefon cu tehnologia WiMAX. Ca dotari, trebuie mentionat ca foloseste un display TFT LCD de 4,3 inchi, cu rezolutie de 480 x 800 pixeli. Are un procesor Snapdragon QSD8650 de 1 GHz, plus 1 GB memorie interna si 512 MB RAM.

4. Samsung Epic 4G

Samsung Epic 4G face parte din familia Galaxy S a Samsung, fiind dotat cu tastatura fizica QWERTY, camera foto de 5 MP cu autofocus si zoom digital 3X. Punctul sau forte este ca are suport de inregistrare video HD. Telefonul vine echipat cu un ecran de 4 inchi Super AMOLED, sistem de operare Android 2.1 conectivitate 3G si 4G, asa cum ii spune si numele. La capitolul "dotari", acesta are un procesor de 1 GHz si slot pentru card de memorie MicroSD de pana la 32 GB.

5.HTC EVO Shift 4G

Poate fi considerat atat urmasul lui HTC EVO 4G, cat si al lui Samsung Epic 4G.

Smartphone-ul are un display de 3,6 inchi, GPS, Bluetooth Stereo, camera de 5MP, autofocus si captura video. In ceea ce priveste memoria, acesta are 2GB ROM, 512MB RAM si slot microSD, care poate ajunge la maximum 32GB. Punctul sau slab este ca acela care o tastatura usor rigida.

6. Samsung Galaxy S 4G

Modelul exceleaza la capitolul design, transfer de date si durata de viata a bateriei. Samsung Galaxy 4G ruleaza sistemul de operare Android 2.2 (Froyo), ecran AMOLED cu diagonala de 4 inci, procesor Samsung Cortex A8 Hummingbird, tactat la un 1GHz si o camera foto de 5 MP cu posibilitate de filmare la rezolutia 720p.

Telefonul vine "la pachet" cu un card de memorie microSD preinstalat de 16GB.

7. Samsung Droid Charge

Droid Charge are un un ecran tactil Super AMOLED Plus de 4,3 inchi si rezolutia de 480 x 800 pixeli. La capitolul camere foto sta mult mai bine decat competitorii sai, caci are camera foto principala de 8 MP cu autofocus si blit LED, iar cea secundara este de 5 MP. De asemenea, are un spatiu de stocare intern de 1,17 GB, slot pentru card microSD pana la 32 GB, memorie RAM de 328 MB si un procesor de 1GHz Hummingbird

Singurul capitol la care are de pierdut este carcasa din plastic.

8. Samsung Infuse 4G SGH-I997

Dispozitivul vine cu un display touchscreen generos de 4.5 inch AMOLED Super Plus ce presupune un contrast marit si o lizibilitate superioara. Are un procesor tactat de 1.2GHz, o camera foto de 8 megapixeli cu autofocus, o camera de 1,3 pentru apeluri video sau port HDMI. Modelul se bazeaza pe un procesor Samsung Hummingbrid cu frecventa de 1.2 GHz.

România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
#tehnologie 4G, #telefoane 4G, #smartphone 4G , #telefoane