Spaniolii renunta la telefoanele mobile in numar record

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 19:34
4608 citiri
Spaniolii renunta la telefoanele mobile in numar record

Spaniolii au renuntat in numar record la serviciile de telefonie mobila, in octombrie, din cauza crizei, principalii operatori continuand sa piarda teren in favoarea concurentilor mai mici care ofera telefoane la preturi reduse.

Spania, tara in care exista in prezent mai multe telefoane mobile decat oameni, se confrunta cu o puternica criza financiara, care a generat o rata a somajului de 25% si a condus la cresterea deconectarilor de la retelele de telefonie mobila, potrivit Reuters.

Astfel, Movistra - Telefonica, cel mai mare jucator din industrie, a pierdut 284.000 de utilizatori in octombrie, in timp ce numarul utilizatorilor Vodafone, al doilea mare operator, a scazut cu 278.000, potrivit institutiei de reglementare a telecomunicatiilor CMT.

Aceasta reprezinta o scadere de 3,8% a numarului utilizatorilor comparativ cu anul precedent.

"Sectorul telefoniei mobile nu isi revine. Aceasta este a noua luna consecutiva de scadere. Operatorii mici reusesc sa atraga clienti, dar nu pot compensa pierderile inregistrate de Movistar, Vodafone si Orange", au spus reprezentantii CMT.

Pe piata spaniola s-a derulat un adevarat razboi al preturilor in ultimele luni, dupa ce cotele Telefonica si Vodafone au scazut ca urmare a renuntatii la reducerile la telefoane, decizie adoptata in primavara.

Cota de piata a Telefonica a scazut in octombrie la 37%, de la 40% in perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce Vodafone a scazut de la 28% la 27%.

Orange, al treilea operator de pe piata, care nu a renuntat la reduceri, a cunoscut o crestere de la 20% la 21%, dar a pierdut aproape 15.000 de utilizatori pe parcursul lunii.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#spanioli renuntare telefoane mobile, #Spania telefoane mobile, #operatori telefonie Spania , #telefoane