Ziare.com

Tarife mai mici in roaming, din 2012?

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 19:57

   

Tarife mai mici in roaming, din 2012?
Europarlamentarul Petru Luhan a cerut Comisiei Europene reducerea cu cel putin 75% a plafonului maximal. Astfel, in 2012 tariful ar putea ajunge la un euro, iar din 2015 se preconizeaza sa nu depaseasca 50 de eurocenti.

"Solicitarea scrisa a fost deja transmisa Comisiei Europene. Am propus ca pragul tarifelor practicate pentru transferul de date sa fie scazut, treptat, la sub 1 euro/MB, in cursul anului viitor, iar din 2015, sa nu depaseasca 50 eurocenti/MB", a declarat europarlamentarul roman pentru Curierul National.

Tariful actual este de 4 euro/MB, iar Luhan considera ca aceasta suma este una prea mare pentru piata din Romania.

"Consider ca o astfel de masura ar pune capat facturilor exagerate pentru transferul de date in regim de roaming. De altfel, politica UE urmareste sa elimine diferentele uriase dintre tarifele practicate pentru operatiunile mobile nationale si cele in regim de roaming", a mai precizat europarlamentarul roman.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

O decizie similara s-a mai luat in 2009 pentru serviciile de voce, tarifele fiind atunci scazute cu 75% la nivelul tarilor UE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1110 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor