Telefonul dauneaza grav sanatatii - cauze si solutii

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 19:02
14461 citiri
Telefonul dauneaza grav sanatatii - cauze si solutii
Foto: infoniac.ru

Cercetatoarea americana Ann Louise Gittleman, care a studiat efectul aparaturii electronice fara fir asura sanatatii noastre, a declarat presei ca "suntem expusi la radiatii electromagnetice cu un impact de 100 milioane de ori mai mare decat impactul radiatiilor naturale din mediu, la care erau expusi bunicii nostri".

Turnand gaz peste foc, Organizatia Mondiala a Sanatatii a analizat efectele acestora si a confirmat ca telefoanele mobile maresc riscul de cancer, infertilitate si autism.

Dar, daca de fumat ne vine greu sa ne lasam, telefoanele mobile nu le vom abandona usor, cel mult ne vom proteja, informeaza Infoniac.

Sa nu tii aparatul lipit de ureche

Efectul radiatiilor este proportional cu patratul distantei. Ca urmare, o usoara distantare a aparatului de corpul nostru poate aduce o simtioare diminuare a radiatiilor.

Solutia perfecta este insa sa tii aparatul departe de corp, iar la ureche sa asculti cu microcastile. Se aude mai bine si nu dauneaza sanatatii.

Tine departe de corp aparatul, cand e in repaus

Cea mai neinspirata idee este sa-l tii in buzunarul de la piept, eventual chiar in dreptul inimii.

Inspirat este sa tinem aparatul in postea, in borseta, in servieta. Nici atarnat de curea, la sold, nu este rau. Dar la sold, nu pe burta ca sa afecteze organele interne sau - doamne fereste - cele de care depinde cresterea natalitatii.

Evita folosirea aparatului in mijloacele de transport

Este o placere sa vorbesti la telefon, ca sa nu te plictisesti, in tren, in autobuz, metrou, masina, troleibuz. Dar in acele locuri semnalul este slab, iar aparatele moderne il amplifica automat.

Tot automat, creste atunci intensitatea campurilor magnetice, care iti agreseaza corpul, incepand cu urechea si cu creierul.

Daca "nu se aude bine", renunta la conversatie

In acest caz, ca si in cel precedent, aparatul amplifica semnalul, provocand si amplificarea campului magnetic din jur. Este bine sa reiei conversatia mai tarziu, intr-o alta locatie (eventual chiar o alta pozitie, pe aceeasi strada), cu un semnal mai bun.

SMS nu dauneaza

Daca simti nevoia sa-ti protejezi sanatatea, merita sa folosesti solutia SMS. Te protejezi pe tine, iti protejezi interlocutorul, ba economisesti si mult timp, un SMS fiind mai rapid decat o convorbire.

O solutie: telefonul cu fir

Daca esti acasa, n-ai motive sa foloseste telemobilul: telefonul cu fir este mult mai putin nociv si nu creaza aproape nici un camp magnetic.

Zic aproape, intrucat telefoanele moderne sunt sofisticate si nu le lipsesc componentele elecronice, creatoare de camp.

Singurele telefoane fara nici un efect nociv sunt cele de pe vremuri, cu disc. Dar, cine le mai are? Si, chiar daca le-ar avea, cum sa le conexezi la actualele retele?

Alta solutie: husa-ecran

Exista pe piata huse care ecraneaza propagarea campurilor emise de aparat. Fireste, ecranul nu poate blinda aparatul, pentru ca antena trebuie sa ramana libera in vederea primirii semnalului, dar este destul de eficienta.

Dar si aici exista un risc, acela al huselor ornamentale, care nu ecraneaza ceea ce promit. Sunt huse false. Si este greu sa deosebesti o husa autentica de una strict ornamentala.

Internetul fara fir

Mai nou, tehnica permite conectarea la delerul de Internet fara fir. Campul magnetic exista, dar aparatul fiind mai departe de corp, efectele sunt mult diminuate

Totusi, nu le poti neglija in cazul unei expuneri de durata. De exemplu, daca instalezi un asemenea aparat in dormitor, daca adormi cu aparatul in functiune, te expui la o iradiere continua, intr-o singura pozitie. E ca si cum ai adormit pe plaja.

Reteaua radio de apartament

Mai nou, au aparut aparate tip radio, care, instalate in fiecare camera a apartamentului, si lasate in permanenta deschise, permit sa vorbesti din orice colt, cu oricine aflat in orice alt colt.

Aceasta tehnica este admirata indeosebi de mamici, care pot lasa copilul linistit in tarc, stiind ca, daca va plange il va auzi. Corect. Numai ca si mamica, si copilul, si restul familiei se afla in permanenta sub influenta unui camp magnetic.

Intentistatea acestui camp este mica, dar expuandu-ne timp de 24 ore din 24, se acumuleaza efectele. E ca si cum am face plaja zi si noapte, neintrerupt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#telefon mobil, #telefon dauneaza sanatatii, #solutii telefon mobil , #telefoane