Cum sa alegi televizorul care ti se potriveste? Dupa pret sau performanta?

Joi, 14 Mai 2015, ora 10:35
3245 citiri
Cum sa alegi televizorul care ti se potriveste? Dupa pret sau performanta?
Foto: Samsung.com/ro

Daca vrei sa cumperi un televizor nou, care sa iti umple timpul liber mai ceva ca smartphone-ul, atunci trebuie sa cumperi un Smart TV sau televizor inteligent - asa cum mai obisnuim sa ii spunem.

Nu cumparam un televizor in fiecare zi, asa ca alegerea trebuie sa fie una corecta, sa fim siguri ca ne satisface necesitatile timp de cativa ani. Inainte sa va decideti asupra unui model, puteti citi review-uri de pe bloguri (gasiti unul si aici) si sa comparati preturile din mai multe magazine.

Pana unde a ajuns tehnologia in cazul tv-urilor?

In era in care televizorul permite rularea de jocuri Android, navigarea pe Internet si partajarea de continut media cu device-uri externe precum stick-uri de memorie, HDD-uri externe sau chiar tableta sau smartphone-ul personal, trebuie sa intram in rand cu moda si sa ne luam Smart Tv. Pentru cei ce nu stiu cu ce se mananca, Smart Tv-urile sunt televizoarele inteligente ce permit mai mult decat ne-am dori si inlocuiesc de multe ori chiar si un computer personal.

Daca ne punem problema de pret, acesta este influentat atat de producatorul televizorului, cat si de model, diagonala, dar mai ales de tehnologiile folosite la producerea acestuia. In primul rand, va trebui sa va hotarati asupra unei diagonale optime, in functie de spatiul pe care il aveti disponibil pentru acesta. Spre exemplu, pentru camerele mici sau spatiile inguste din mobilier, un televizor de 80 cm in diagonala ar putea fi potrivit.

Ce dimensiune a televizorului trebuie sa aleg?

Daca doriti sa puneti televizorul in living, sa dea bine si in acelasi timp sa priviti la el de pe o canapea comoda, daca sunteti si adeptii filmelor, atunci va trebuie un televizor de minimum 101 cm in diagonala, cu display de tip LED (pentru o calitate mult mai mare a imaginii fata de vechile LCD-uri) si cu o rezolutie cat mai buna.

Foarte apreciate din punct de vedere al rezolutiei sunt televizoarele Full HD sau Ultra HD (UHD = 4K), acestea din urma fiind cele mai performante. Rezolutia inseamna numarul de pixeli in care se imparte imaginea, deci pentru imagini cat mai clare avem nevoie de un numar sporit de pixeli, iar in cazul televizoarelor de diagonala mare, o rezolutie mare este vitala, altfel veti avea probleme.

Ce marca sa fie si de la ce magazin sa cumpar?

O alegere documentata ne va scapa de griji - asta inseamna ca vom cumpara un televizor de la un brand cunoscut precum Samsung, LG, Sony, Philips, Toshiba etc. Nu cumparati televizoare de la branduri de care nu ati auzit, pentru ca garantia nu este atat de sigura si nici performantele nu vor fi cele asteptate. Daca doriti modele premium (dar si cu preturi pe masura) puteti alege modelele de top de la Sony, cum ar fi televizoarele UHD curbate.

In plus, magazinul de unde faceti achizitia trebuie sa fie unul de incredere. Puteti alege, de exemplu, eMag, dupa ce cititi in prealabil review-uri pentru modelele ce va intereseaza pe siteul televizoareieftine.ro sau altele de acest gen. Garantia la cel mai bun service din Romania (Depanero) este de la 2 la 5 ani pentru televizoarele cumparate prin eMag (in functie de model sau oferta actuala. In plus, transportul este gratuit!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#televizoare ieftine, #smart TV review, #cum alegu smart tv, #televizor inteligent , #televizoare