Numarul abonatilor la serviciile de televiziune a crescut cu aproape 3 la suta

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 13:02
1512 citiri
Numarul abonatilor la serviciile de televiziune a crescut cu aproape 3 la suta

Numarul abonatilor la serviciile de retransmisie programe audiovizuale a crescut 2,9 la suta in primele sase luni din acest an, comparativ cu sfarsitul anului 2011, si cu 5,2% fata de perioada similara de anul trecut, potrivit Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Numarul total de abonati la aceste servicii a ajuns, astfel, la 5,92 de milioane, la jumatatea anului, se arata intr-un comunicat ANCOM.

Atat retelele de cablu, cat si cele de tip DTH si IP au inregistrat cresteri ale numarului de abonati. Astfel, in primele sase luni ale anului 2012, numarul abonatilor prin retele de cablu a crescut cu 2,7%, pana la 3,67 milioane, in timp ce numarul de abonati prin retele satelit (DTH) a inregistrat o crestere de 3%, pana la 2,21 milioane. Rata de penetrare la nivel de gospodarii a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale pe baza de abonament a crescut la 83,5%, iar cea a retelelor de cablu la 51,8%.

"In decursul unui an, numarul abonatilor la retele de cablu in format digital a inregistrat o crestere semnificativa, de 49%, depasind, astfel, 1 milion de abonati, in timp ce numarul abonatilor la servicii DTH a crescut cu aproape 5%, pana la 2,21 milioane de abonati", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

In functie de mediul de resedinta, la 30 iunie 2012, 60% din totalul abonatilor se aflau in mediul urban, marea majoritate a acestora (79%) fiind conectati la retelele de cablu. Pe de alta parte, in mediul rural, abonatii la serviciile de retransmisie foloseau intr-o mai mare masura tehnologia DTH pentru receptia programelor audioviozuale - 64%.

T.B.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#crestere numar abonati TV, #numar abonati servicii televiziune , #televizoare