Fostul angajat Yahoo care a spart conturile a mii de utilizatori scapa de inchisoare

Marti, 07 Iulie 2020, ora 08:11
2645 citiri
Fostul angajat Yahoo care a spart conturile a mii de utilizatori scapa de inchisoare
FOTO Pixabay

Doar supraveghere si arest la domiciliu a primit in urma procesului un fost angajat Yahoo, care a spart conturile mai multor mii de utilizatori ai serviciului de email al companiei americane.

Celebrul caz in care un fost angajat al Yahoo a fost prins dupa ce a spart conturile a peste 6.000 de utilizatori ai serviciului de email Yahoo, in cautare de continut pornografic personal, a ajuns la final dupa ce un judecator american a pronuntat sentinta.

Reyes Daniel Ruiz, in varsta de 34 de ani acum, a fost gasit vinovat de acuzatiile ce i-au fost aduse si va fi plasat in arest la domiciliu. Totodata, acesta se va afla sub supraveghere vreme de 5 ani, timp in care o alta infractiune comisa i-ar putea agrava situatia

Ruiz va mai fi obligat la plata unei amenzi de 5.000 de dolari si la daune de 118.456 de dolari pe care trebuie sa-i plateasca catre Oath, in locul fostei Yahoo.

Conturile au fost sparte in perioada 2009 -2019, vreme in care Ruiz a fost angajat ca inginer la Yahoo. Acesta s-a folosit de accesul pe care-l avea pentru a sparge parolele femeilor tinere, in speranta ca va gasi fotografii si filmari in care acestea faceau sex.

Ruiz a descarcat continutul sexual pe un hard disk si, pe langa conturile de Yahoo, a mai spart cel putin 100 de conturi la alte servicii online ale victimelor.

Fostul angajat Yahoo si-a dat seama ca angajatorul a aflat de actiunile sale in iunie 2018 si a formatat hard disk-ul pe care copiase continutul descarcat din conturile sparte. Din aceasta cauza, au putut fi identificate doar aproximativ jumatate dintre victime.

In timpul procesului, Ruiz a declarat ca reusise sa colecteze intre 1.000 si 4.000 de imagini si filmari, care ocupau aproximativ 2TB pe hard dis

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Yahoo, #angajat, #conturi sparte , #utilizatori