Nu doar torrentele sunt ilegale pe Internet: Lucruri aparent banale, dar complet interzise in online

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 17:54
9573 citiri
Nu doar torrentele sunt ilegale pe Internet: Lucruri aparent banale, dar complet interzise in online
Foto: Mashable.com

Nu doar descarcarea filmelor si melodiilor de pe site-urile de torrente este ilegala. Exista si alte activitati, care au devenit pentru unii utilizatori o obisnuinta, pe care nu ar trebui sub nicio forma sa le facem pe Internet.

Publicatia Mashable a adunat lucrurile aparent marunte si nesemnificative care sunt in afara legalitatii in mediul online, astfel ca cei care le fac s-ar putea trezi ca sunt dati in judecata.

  • Blocarea reclamelor
  • Desi materialele publicitare care iti invadeaza de foarte multe ori ecranul pot fi foarte enervante, de fapt, ele reprezinta sursa de venit pentru site-ul pe care il accesezi.

    In consecinta, daca folosesti programele care blocheaza reclamele, atunci acest lucru va cauza pagube importante pentru companiile online, iar utilizatorul ar putea fi dat in judecata, avand in vedere ca partajarea continutului nu se mai face in mod corect pentru ambele parti.

  • GIF-uri si Meme-uri
  • Desi poate ignorati acest lucru, distribuirea materialelor cu drepturi de autor este o activitate ilegala pe Internet. Cu toate astea, este aproape imposibil sa acuzi o persoana pentru ca a facut un GIF (imagini care se misca), deoarece imaginile sunt distribuite pe scara larga, astfel ca este aproape imposibil sa identifici sursele initiale.

  • Descarcarea fisierelor si distribuirea lor
  • Asa cum am spus si anterior, este ilegal sa descarci fisiere protejate de drepturi de autor si sa le distribui. Mai exact, este in regula sa vizualizezi o poza pe Google, insa nu ai voie sa o salvezi si sa o incarci pe alte site-uri sau sa o folosesti in unele programe. Exceptie fac, insa, materialele la care autorul a specificat conditiile in care pot fi folosite.

  • Modificarea IP-ului
  • Ai vrea sa vezi un continut de pe un site, insa accesul a fost restrictionat pentru tara in care locuiesti? Atunci cel mai bine este sa astepti pana cand cei care detin pagina web vor face publice, pentru toata lumea, informatiile respective, pentru ca este ilegal sa modifici IP-ul in astfel de scopuri.

  • Impartasirea parolei pentru conturi cu continut platit
  • De asemenea, nu ai voie sa imparti cu alti utilizatori contul si parola la site-uri cu plata, precum HBO Go sau Netflix.

  • Conturi false in care iti bati joc de oameni
  • Desi parodia atrage multe simpatii, retelele de socializare nu permit utilizatorilor sa se dea drept altcineva.

  • Conturile de Facebook pentru persoane sub 13 ani
  • Potrivit termenilor si conditiilor Facebook, persoanele sub 13 ani nu au voie sa isi creeze un cont. Insa acest lucru nu ii impiedica pe unii utilizatori sa minta in privinta varstei, iar unii parinti le fac chiar ei conturi de Facebook bebelusilor.

  • Incarcarea pe YouTube a materialelor care nu apartin utilizatorului
  • De asemenea, YouTube are o regula impotriva celor care incarca pe site materiale cu drepturi de autor care nu le apartin. De obicei, daca aceste practici se descopera, videoclipul respectiv este sters.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
    #lucruri interzise Internet, #activitati ilegale Internet, #lucruri ilegale Internet, #descarcare muzica ilegala, #descarcare poze Internet , #utilizatori