Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A fost lansat telefonul mobil pentru copiii de 4 ani (Video)

Sambata, 11 Mai 2013, ora 13:57
2462 citiri
A fost lansat telefonul mobil pentru copiii de 4 ani (Video)
Foto: Mirror

Un telefon mobil cu doar trei taste a fost lansat de curand in Marea Britanie, fiind dedicat copiilor de 4 ani. Desi nu permite redactarea de mesaje text si nici accesul la Internet, dispozitivul ofera micutilor posibilitatea de a-si apela mama, tatal sau o alta persoana stabilita.

"1StFone" sau "Primul Telefon" nu este mai mare decat un card bancar si se vinde deja la pretul de 55 de lire. Thomas Sunderland, inventatorul conceptului "OwnFone", considera ca lansarea mobilul pentru copiii de 4 ani a venit ca o necesitate, iar faptul ca acest dispozitiv ii tine departe de tentatiile Internetului nu poate fi decat incurajator.

Comparand propriul aparat cu un smartphone, care poate atrage atentia oricand, cel dintai reprezinta o alegere mult mai sigura si tine, in viziunea inventatorului, hotii la distanta.

"Parintii pot ramane in contact cu copiii lor, chiar daca acestia nu au mai mult de 4 ani, fara a-i expune riscului de a naviga printre imaginile nepotrivite de pe Internet sau a fi jefuiti. Pana la urma este alegerea parintilor la ce varsta hotarasc sa ofere un telefon copiilor lor, noi vrem doar sa ne asiguram ca, atunci cand va veni momentul, vor putea alege un produs care nu prezinta pericol pentru siguranta acestora", a spus Thomas Sunderland, citat de Mirror.

Dr. Agnes Nair, autor al unui raport Unicef cu privire la varsta copilariei, a avertizat ca, odata ajuns popular, telefonul mobil ar putea pune presiune asupra parintilor, care vor crede ca au neaparat nevoie de unul pentru copiii lor. Pe de alta parte, tinand cont de beneficiile acestui dispozitiv, care ajuta parintii sa comunice usor cu cei mici, fara a infrunta pericolul telefoanelor obisnuite, initiativa lui Sunderland este laudabila.

Aparatul nu dispune decat de trei taste, fiecareia fiindu-i atribuit un numar preferential, precum cel al mamei, tatalui sau al altui membru de familie. El poate fi achizitionat cu abonament lunar sau cartela preplatita.

Siobhan Freegard, administratorul unui portal britanic cu sfaturi pentru parinti, considera initiativa ca fiind deplasata, copiii la varsta de 4 ani avand nevoie de supraveghere permanenta si nu de telefoane mobile care sa permita mentinerea legaturii cu familia.

"Este inca un exemplu trist al faptului ca unele companii vor sa faca profit in detrimentul bunastarii copiilor. Micutii de 4 ani nu au nevoie de telefon, pentru ca ei nu trebuie lasati singuri sau in alta situatie in care sa fie nevoie de a apela un adult", a declarat Freegard.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0jvRbFpNFro

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#telefon mobil copii, #pericole telefon mobil, #telefon mobil 1Stfone, #sanatate copii , #video