Multicopterele care vor brazda cerul generatiilor urmatoare (Video)

Duminica, 25 Martie 2012, ora 22:23
10556 citiri
Multicopterele care vor brazda cerul generatiilor urmatoare (Video)
Foto: Giornalettismo

Multicopterele reprezinta o noua categorie de aparate de zbor, care tinde sa capteze tot mai mult interesul specialistilor, in scurta vreme urmand sa devina la fel de comune ca si automobilele de azi.

Domeniul lor de aplicabilitate este extrem de vast, pornind de la capacitatea de fi ghidate de la sol in cadrul activitatilor de contruire a edificiilor zgarie nori si pana la simpla functie de mijloc de transport personal, relateaza Giornalettismo.

Desigur, exista si opinii contrare, exprimate de specialistii care intrevad extinderea utilitatii multicopterelor la activitati distructive, de robot-killer, mai mult sau mai putin asociate unor scenarii fanteziste in culori sumbre, amintind in mod cert ca drumul catre iad e pavat cu bune intentii.

Startul s-a dat insa deja, iar cursa nu mai pote fi oprita: numeroase prototipuri, de la dimensiunile unor jucarii teleghidate si pana la cele in masura sa transporte persoane, si-au demonstrat deja performantele.

Multicopterele prezinta avantajul executarii in grup a oricaror tipuri de comenzi lansate de "dirijorul orchestrei", cu o precizie remarcabila, acoperind sarcini de la cele mai simple, la cele mai complexe.

Dupa debutul in sectorul aeromodelismului, versatilitatea acestor noi veniti pe aripile vantului nu putea trece neobservata, specialistii avansand solutii din ce in ce mai complexe pentru dotarea acestora cu programe si senzori in masura sa le confere tot mai multa precizie si siguranta in zbor.

Pentru modelele fara pilot la bord, simplitatea si economia construirii reprezinta avantaje de necontestat, operatiunile de intretinere fiind extrem de reduse, iar costurile legate de functionare, nesemnificative.

Acestea sunt insa particularitatile care pot transforma micile multicoptere in spionii ideali, aproape la indemana oricui, capabile sa depasesca frontiera unor cauze nobile si sa devina arme periculoase in mainile persoanelor rau intentionate.

Pentru modelele mai complexe, in masura sa transporte persoane sau sa fie ghidate de un pilot la bord, tehnologia nu a intarziat sa gaseasca solutii pe masura, avansand intr-o prima faza multicoptere destinate unei raze reduse de actiune, din cauza problemelor legate de autonomie.

Caracteristicile multicopterelor au starnit deja interesul marilor puteri militare ale lumii, care apreciaza la justa lor valoare astfel de instrumente zburatoare, capabile sa execute comenzi in cadrul unor eventuale strategii de razboi, fara sa expuna pilotul la riscurile corelate unor misiuni specifice.

Eficacitatea multicopterelor cu rolul de robot-killer, programate sa identifice cu maxima precizie adversarul, va fi fara indoiala o calitate exploatata din plin in viitor, pentru finalizarea unor scheme de atac, in spatele carora se poate afla perfectul necunoscut, subliniaza sursa.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#multicoptere transport viitor, #multicopter aparat zbor , #video