Ray William Johnson, un comic devenit milionar fara sa cunoasca televiziunea (Video)

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 20:25
10928 citiri
Ray William Johnson, un comic devenit milionar fara sa cunoasca televiziunea (Video)
Foto: dragoart

Ray William Johnson, comicul cu cele mai vizualizate sketch-uri din lume, nu a realizat niciodata vreun spectacol TV si nici n-a aparut pe scena, dar asta nu l-a impiedicat sa devina milionar.

Ray a postat initial, mai mult in joaca, o serie de continuturi video amuzante pe YouTube, care s-au demonstrat insa extrem de apreciate de internauti, inregistrand sute de mii de vizualizari si transformandu-l in scurt timp intr-o vedeta, relateaza La Repubblica.

Google ii plateste mii de dolari pentru multimea vizitatorilor online pe care ii atrage si sumele provenite din merchandising ii rotunjesc deopotriva portofelul.

Triumful lui Ray pe Internet sfideaza mijloacele publicitare traditionale asociate mediatizarii vedetelor de pe marele si micul ecran, Ray demonstrand cu originalitatea si talentul sau ca nu ai nevoie de televiziune pentru a-ti atrage milioane de fani.

E limpede ca Ray nu este un comic in sensul traditional al cuvantului: nu a acordat niciodata un interviu si nici macar nu se considera un profesionist in materie, postarea de continuturi video pe Internet fiind pentru el mai mult un hobby, care i-a atras in mod surprinzator castiguri nesperate.

In scurta sa corespondenta electronica purtata cu o serie de jurnalisti, Ray declara: "poate ca, intr-o zi, muncind din greu, spectacolul ar putea deveni o meserie adevarata pentru mine, dar deocamdata ma distreaza si ma relaxeaza chestia asta".

Comicul cel mai vizualizat din lume este unul din protagonistii programului YouTube's Partner: cine se inscrie e platit de Google in functie de numarul de click-uri inregistrate, care atrag la randul lor tot mai multa publicitate, platita cu generozitate de sponsori, asa cum procedeaza si McDonald's cu Ray.

"Prajiturica" din partea Google variaza intre 3 si 9 mii de dolari, dar unele continuturi ajung sa acumuleze chiar peste 100 de mii de dolari, precizeaza sursa.

Acestor sume li se adauga veniturile atrase din vanzarea aplicatiilor purtand semnatura lui Ray pe iTunes, spre exemplu, aflate la mare moda in ultima perioada, printre acestea numarandu-se unele care par de-a dreptul absurde la prima vedere, cum ar fi cea intitulata "In sfarsit ai ocazia sa-l iei la palme pe Ray", disponibila pentru iPhone, la pretul de 99 de centi - multiplicati suma cu numarul enorm de fani ai lui Ray si veti obtine un rezultat surprinzator.

Una peste alta, Ray pare sa fi gasit calea ideala pentru a face o gramada de bani adresandu-se tinerilor din intreaga lume pe limba lor, fara perdea, fara menajamente, cu o spontaneitate pe cat de nefinisata, pe atat de gustata de public, concluzioneaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#comic Ray William Johnson, #milionar Internet, #bani accesari YouTube , #video