Un atac cibernetic masiv asupra SUA ar putea fi apocaliptic (Video)

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 09:26
3173 citiri
Un atac cibernetic masiv asupra SUA ar putea fi apocaliptic (Video)
Foto: Eweek

Canalul de televiziune National Geographic a prezentat cat de apocaliptic ar putea fi un atac cibernetic masiv asupra Statelor Unite. Reteaua electrica s-ar intrerupe, pe strazile oraselor s-ar instaura haosul, automatele bancare nu vor mai functiona, iar oamenii nu ar putea sa-si foloseasca cardurile.

Ar aparea jafurile din magazine, ce ar viza apa imbuteliata si alimentele, dar si alte produse de stricta necesitate, potrivit Business Insider.

Acesta este scenariul apocaliptic imaginat de canalul National Geographic in emisiunea "American Blackout" care a fost difuzata in 27 octombrie. Programul s-a bazat pe evenimente anterioare si pe opiniile expertilor care au descris o imagine destul de sumbra.

"Un atac cibernetic masiv si bine coordonat asupra retelei electrice ar putea devasta economia si ar provoca mari pierderi de vieti omenesti", a spus Richard Andres, cercetator la Universitatea Nationala de Aparare din cadrul Institutului de studii de securitate.

In mod cert, americanul de rand nu pare prea optimist in legatura cu raspunsul statului in cazul unui eveniment, o catastrofa majora, cum ar fi intreruperea retelei electrice.

Noua din zece oameni cred ca lumea va experimenta o catastrofa majora, iar aproximativ o treime dintre ei se asteapta ca aceasta sa apara in mai putin de un an, potrivit unui sondaj realizat de canalul National Geographic.

In cazul unei astfel de catastrofe, 57% au afirmat ca ar apela la prieteni sau la familie pentru ajutor, in timp ce 14% cred ca guvernul ar trebui sa fie de "cel mai mare ajutor".

Trei sferturi dintre participanti au declarat ca ei cred ca SUA vor experimenta o "catastrofa cibernetica" in timpul vietii lor, iar mai mult de jumatate nu cred ca America este pregatita pentru asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#atac cibernetic asupra SUA, #scenariu apocaliptic atac cibernetic, #atac cibernetic National Geographic, #atac cibernetic SUA catastrofa , #video
Comentarii