YouTube lanseaza un serviciu video pentru scolari

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 16:19
1499 citiri
YouTube lanseaza un serviciu video pentru scolari
Foto:ubergizmo.com

YouTube, cel mai mare site de pe care poti accesa materiale video, a lansat o noua versiune educationala a platformei sale, destinata scolilor si elevilor.

Proiectul, intitulat "YouTube Pentru Scoli" (si accesabil pe www.schooltube.com), permite accesul la videoclipuri educationale, eliminand riscul ca elevii sa fie distrasi de cele mai noi videoclipuri muzicale sau "pisici dragute", noteaza BBC.

Site-ul detinut de Google a aranjat o lista de redare a videoclipurilor in functie de subiect si de varsta elevilor carora se adreseaza.

Cei de la Google au spus ca spera sa atraga scolile care au fost deranjate de continutul neadecvat al site-ului.

"Am auzit ca profesorii vor sa foloseasca multitudinea de videoclipuri educationale de pe Youtube in clase, insa sunt preocupati de faptul ca elevii for fi distrasi de catre cele mai noi videoclipuri muzicale sau pisici dragute, sau de videoclipuri neadecvate acestora", a declarat Brian Truong, project manager la YouTube.

"In timp ce scolile restrictioneaza accesul la Youtube pentru a rezolva aceste probleme, limiteaza, de asemenea accesul la sute de mii de videoclipuri educationale de pe site", a continuat acesta.

Noul serviciu permite scolilor sa activeze o setare de retea care va da posibilitatea elevilor sa acceseze numai sectiunea YouTube EDU, sectiunea site-ului dedicata clipurilor educationale.

Profesorii logati la reteau protejata pot accesa, insa, continutul oricarui videoclip. Un site similar, YouTube pentru Profesori, ii sfatuieste cum sa foloseasca mai bine site-ul pentru invatamant.

Pe sectiunea EDU se poate accesa continuat multimedia de la institutii prestigioase ca MIT, sau popularele dezbateri TED.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#YouTube For Schools, #YouTube pentru scoala scolari, #video educationale youtube , #video