Bucuresti, locul 7 in lume la viteza Internetului

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 13:59
2219 citiri
Bucuresti, locul 7 in lume la viteza Internetului
Foto: Reuters

Bucurestiul ocupa locul 7 in lume intr-un top al oraselor cu cea mai buna viteza a Internetului. Internetul bucurestean e usor mai rapid decat cel al vecinilor bulgari din Sofia, dar este depasit de cel din Chisinau.

Potrivit rezultatelor unui studiu, viteza medie globala este de 7,69 Mbps, informeaza New York Times.

Internetul din Seul este cel mai bun, potrivit studiului, avand o viteza medie de 34,49 Mbps. Capitala sud-coreeana este urmata de Riga cu 27,88 Mbps si de Hamburg cu 26,85 Mbps.

Pe locul 4 se afla Chisinau, unde Internetul are o viteza medie de 24,31 Mbps. In Helsinki viteza este de 20,58 Mbps Mbps, iar Stockholm de 19,97 Mbps.

Viteza Internetului din Bucuresti este de 19,68 Mbps, iar cea din Sofia este de 18.99 Mbps, mai arata studiu.

Topul este inchis de Harkov, al doilea oras ca marime din Ucraina, cu 18.15 Mbps, si de Kaunas, in Lituania, cu 17.46 Mbps.

Studiul a fost realizat de site-ul Speedtest.net in urma datelor colectate din cele peste un milion de teste de viteza a Internetului care se fac in fiecare zi in lume.

Potrivit unui alt studiu realizat recent, Romania s-a clasat pe locul patru in lume in topul vitezei medii a conexiunii la Internet, in ultimul trimestru al lui 2009, dupa Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Internet viteza Bucuresti, #Internet top viteza , #viteza internet