Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Chinezii cenzureaza mediul digital, dar asta nu-i opreste sa dezvolte o tehnologie ce ofera viteze uimitoare de Net

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 19:43
3357 citiri
Chinezii cenzureaza mediul digital, dar asta nu-i opreste sa dezvolte o tehnologie ce ofera viteze uimitoare de Net
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiilor din China a anuntat ca a demarat programul de cercetare si testare pentru tehnologia 5G, care ar trebui sa aduca viteze uimitoare de Internet pe telefoanele mobile, cu scopul de a incepe comercializarea din 2020.

Faza experimentala se va derula pana in 2018 si, ulterior, firmele locale de telecomunicatii vor incerca sa comercializeze reteaua, conform agentiei Xinhua, citata de EFE.

China are 905 milioane de utilizatori de Internet pe mobil, dintre care mai putin de jumatate, 380 milioane, utilizeaza tehnologia cea mai avansata in acest moment, 4G, care, in principiu, nu a introdus mari schimbari comparativ cu 3G, cu exceptia unei viteze mai mari.

"Marele zid digital" cenzureaza Internetul in China: Ce arma cibernetica periculoasa are Beijingul

China si alte tari au in vedere ca urmatoarea generatie de telefoane mobile sa fie capabila sa proceseze datele cu mai mare viteza pentru a da posibilitatea utilizarii unor avansuri tehnologice precum proiectiile de holograme, in trei dimensiuni, sau interconectarea telefonului mobil cu alte aparate de uz cotidian, asa-numitul "Internet al lucrurilor".

Se asteapta ca anul acesta sau anul urmator firmele multinationale sa se reuneasca pentru a analiza standardele internationale pentru dezvoltare.

Internet mobil la puterea 5G: Viteza de 65.000 de ori mai mare decat in prezent

Interesant este faptul ca tara asiatica are cea mai mare cenzura pe Internet, astfel ca site-uri populare in restul lumii, orecum Facebook sau Google, nu pot fi accesate, iar continutul e monitorizat de stat.

In 2015, cercetatorii britanici au reusit sa atinga o viteza absolut uimitoare de Internet mobil cu ajutorul tehnologiei 5G.

Oamenii de stiinta de la University of Surrey's 5G Innovation Centre (5GIC) au stabilit o conexiune de un terabit pe secunda.

Aceasta este de 65.000 de ori mai mare decat cea inregistrata cu ajutorul tehnologiei 4G si depaseste recordul precedent stabilit de Samsung, de 7,5 gigabiti pe secunda.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#China Internet 5G, #China tehnologie 5G, #viteza Internet 5G , #viteza internet