WhatsApp anunta o noua actualizare privind politica de confidentialitate. Ce se intampla cu datele personale ale utilizatorilor

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 14:00
4490 citiri
WhatsApp anunta o noua actualizare privind politica de confidentialitate. Ce se intampla cu datele personale ale utilizatorilor
WhatsApp anunta o noua actualizare privind politica de confidentialitate FOTO Pixabay

La mai bine de o luna de cand a declansat exodul propriilor utilizatori, WhatsApp afiseaza o noua notificare legata de schimbarile pe care le va face in modul in care sunt gestionate datele personale, insa, mult mai "prietenoasa" de data aceasta.

Dupa ce milioane de utilizatori au renuntat la WhatsApp si au trecut la Signal ori Telegram, din cauza notificarii afisate la inceputului primei luni a anului privind partajarea datelor personale cu Facebook, WhatsApp vine acum cu o noua notificare, menita sa nu mai sperie la fel de tare utilizatorii.

Noua notificare incepe prin a le explica utilizatorilor ca discutiile dintre ei sunt criptate si ca nici textele, nici comunicarile audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmarire de WhatsApp ori Facebook.

Intr-un al doilea ecran al aceleiasi notificari, WhatsApp explica cum vor fi procesate de Facebook doar datele personale rezultate din relatiile cu business-urile (comenzi, cumparaturi, suport tehnic etc.) Discutiile dintre utilizatori si companii nu sunt criptate.

Notificarea va fi afisata tuturor utilizatorilor WhatsApp pe parcursul urmatoarelor saptamani. Aceasta insoteste schimbarile din modul in care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor functii de comert electronic, disponibile acum doar in anumite tari, precum Brazilia si India.

Facebook va folosi datele generate de comunicarea dintre utilizatori si companii pentru targetarea cu reclame. Prin functiile de shopping din WhatsApp, Facebook va sti mai bine ce-si doresc sa cumpere utilizatorii si le va servi reclame in consecinta.

Noua politica ar fi trebuit sa intre in vigoare din 8 februarie, insa, din cauza reactiei potrivnice a utilizatorilor, aparent o surpriza pentru WhatsApp, s-a decis amanarea implementari acestora pana pe 15 mai.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram, platforma de mesagerie cunoscută pentru serviciile sale criptate, se așteaptă să depășească un miliard de utilizatori activi lunar până anul viitor, a anunțat fondatorul Pavel...
#WhatsApp, #actualizare, #politica de confidentialitate, #date personale , #WhatsApp
Comentarii