Ce este nou in Windows 8 (Galerie foto)

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 15:30
5705 citiri
Ce este nou in Windows 8 (Galerie foto)
Foto: Endgadget

Microsoft a lansat o noua versiune de test a sistemului de operare Windows 8, a carui varianta finala ar urma sa fie pusa in vanzare in toamna acestui an, insa analistii nu sunt foarte impresionati.

Dupa cum arata versiunea de test, Windows 8 Release Preview, sistemul de operare va fi extrem de greu de vandut, din cauza schimbarilor majore in design, dar si pentru ca o parte din optiuni depind de elemente hardware care, inca, nu exista.

Iata care sunt noutile prezentate in noua versiune de test a Windows 8, potrivit CNet:

Noi aplicatii default la Start

In ciuda catorva probleme, care pot fi rezolvate pana se lanseaza versiunea finala, aplicatiile de pe ecranul de start ar putea castiga multi fani. Exista o aplicatie pentru Sport, prin care se poate urmari activitatea echipelor preferate, una pentru Calatorii (Travel), prin intermediul careia se pot cumpara bilete de avion si rezerva camere de hotel, precum si gasi ghiduri de calatorie.

La randul sau, aplicatia pentru Stiri (News) este un agregator de informatii destul de bine pus la punct.

Utilizatorul poate folosi functiile multitouch pentru a face zoom pe aplicatii, pentru a organiza contactele alfabetic, in timp ce aplicatiile pentru continutul multimedia au fost imbunatatite.

Flash functional in IE Metro

Noua versiune a browserului de Internet al Windows, IE Metro (denumit dupa noua interfata a sistemului de operare), ar trebui sa accepte utilizarea plug-in-ului Flash. Totusi, in versiunea de test, aceasta optiune nu era complet functionala inca.

Touchpad imbunatatit

Cand veti instala Windows 8 pe un laptop, veti avea optiunea de multitouch pe touchpad-ul dispozitivului. Acest lucru este posibil de mai multi ani pentru computerele Apple, insa este o premiera pentru Windows.

In teste, functia multitouch a mers perfect in modul desktop sau folosind noile optiuni din meniul Start, insa nu si in aplicatii.

Imbunatatirea functiilor Mail, Calendar si Snap

Mutarea aplicatiilor astfel incat utilizatorul sa poate vizualiza doua in acelasi timp (functia Snap), precum si functiile pentru e-mail si calendar merg mult mai bine in aceasta versiune de test.

Aplicatia Mail ofera posibilitatea gestionarii unor conturi multiple, iar folderele sunt organizate mai logic. De asemenea, utilizatorul poate seta un anumit cont de e-mail default, care sa apara pe ecranul de start.

Interfata

Desi nu sunt schimbari majore fata de versiunea de test pentru utilizatori, navigarea este mult mai rapida. Folosind noua versiune, calculatorul se deschide in 15 secunde, iar, din starea de "sleep", in doua secunde.

Butonul de start a fost micsorat, iar tema Aero, introdusa cu Windows Vista, va disparea. Totusi, Microsoft nu a anuntat cu ce o va inlocui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Funcția Android care le va permite utilizatorilor să-și încarce dispozitivele wireless în câteva minute. Cum funcționează
Funcția Android care le va permite utilizatorilor să-și încarce dispozitivele wireless în câteva minute. Cum funcționează
Google introduce o actualizare majoră în sistemul de operare Android 15, permițând încărcarea wireless a unor dispozitive precum căștile wireless și stilourile, folosind tehnologia NFC....
La câteva luni de la lansarea oficială, Tesla cheamă mașinile Cybertruck în service. Care este motivul
La câteva luni de la lansarea oficială, Tesla cheamă mașinile Cybertruck în service. Care este motivul
Datorită unei probleme cu pedala de accelerație care poate rămâne blocată, Tesla a chemat în service toate modelele Cybertruck. Mașina, cunoscută pentru designul său inovator și...
#Windows 8 Release Preview, #Windows 8 noutati, #versiune test Windows 8 , #windows
Comentarii