Cum ar putea Angry Birds sa darame Windows Phone

Sambata, 24 Martie 2012, ora 08:56
2195 citiri
Cum ar putea Angry Birds sa darame Windows Phone
Foto: Bloomberg

Nokia si Microsoft au primit o lovitura dura de la producatorul jocului Angry Birds, Rovio, care a anuntat ca noua varianta a acestuia, Angry Birds Space, nu va fi disponibila pe telefoanele dotate cu sistemul de operare Windows Phone.

"Suntem pe primul loc in magazinul de aplicatii pentru Windows Phone, dar este un mare efort, trebuie sa rescriem aplicatia in totalitate", a explicat Peter Vesterbacka, director de marketing al Rovio Entertainment, citat de Bloomberg.

Jocul este dispobil din aceasta saptamana pentru iPhone si pentru platforma Android, insa nu exista planuri de a-l lansa si pe Windows, a adaugat acesta.

Nokia are de suferit mult, in acest caz, deoarece isi bazeaza intreaga gama de noi smartphone-uri pe Windows Phone. Lipsa Angry Birds va face mult mai dificil pentru companie sa atraga nu numai pasionatii de jocuri, dar si alti dezvoltatori de aplicatii.

"Este un lucru ingrijorator pentru Windows Phone, pentru ca arata ca Rovio nu are mare incredere in viitorul sau", a explicat analistul Richard Windsor, de la Nomura. "Avand in vedere ca versiunea standard (a jocului - n.red.) este deja numarul 1 in magazinul de aplicatii Windows Phone, ne indica faptul ca nimeni nu se mai asteapta sa faca bani din crearea de aplicatii pentru aceasta platforma", a adaugat el.

Microsoft intentioneaza sa lanseze Windows Phone in 63 de tari in total si sa doteze smartphone-uri mai ieftine cu acest sistem de operare. Potrivit oficialilor companiei, se va incerca intrarea pe pietele unde Google si Apple au o pozitie mai putin dominanta.

Toate versiunile jocului Angry Birds s-au descarcat de un miliard de ori, iar, pana la sfarsitul anului, cu ajutorul variantei Space, analistii estimeaza ca se va ajunge la 2 miliarde de ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Angry Birds Windows Phone, #lansare Angry Birds Space , #windows