De ce urasc utilizatorii sistemul Windows 8 pentru ecranul touchscreen?

Luni, 12 August 2013, ora 23:26
3659 citiri
De ce urasc utilizatorii sistemul Windows 8 pentru ecranul touchscreen?
Foto: PCMag

Strategia companiei Microsoft de a scoate ultima versiune a sistemului de operare Windows 8 cu o interfata touchsreen se pare ca nu a castigat increderea utilizatorilor. Acestia urasc acest sistem Windows 8 pentru ecrane touchscreen, potrivit ultimelor cercetari de piata.

Noul studiu IDC arata faptul ca doar 10% dintre toate laptopurile vandute in acest an dispun de tehnologie touchscreen, potrivit Compuetr World.

Analistul de la IDC, Bob O'Donnell, considera ca in anul 2013 vanzarile laptopurilor cu touchscreen se vor situa intre 10 si 15%, mai putin decat estimarea initiala de 17-18%.

Acest numar nu se refera la toate dispozitivele cu Windows 8, ci numai la laptopurile dotate cu acest sistem de operare.

Analiza vanzarilor de pe Amazon confirma faptul ca utilizatorii nu cumpara laptopuri cu touchscreen. Niciunul dintre primele 10 laptopuri din topul vanzarilor nu are touchscreen. Acesta include Chromebooks-uri care au sisteme Mac.

De asemenea, in top 10 al celor mai vandute laptopuri cu sistemul Windows, nicunul nu are touchscreen.

O'Donnell remarca faptul ca aceste laptopuri cu ecran touchscreen sunt mult mai scumpe decat celelalte modele, avand preturi de 700-800 de dolari, aproape dublu fata de costul laptopurilor obisnuite.

"Tehnologia touch nu este convingatoare pentru majoritatea. Nu sunt atat de multe aplicatii specifice touch, pe care oamenii trebuie sa le aiba", a spus O'Donnell.

Ca regula generala, aplicatiile pentru Windows 8 sunt mai putin performante decat cele pentru desktop. In plus, exista o lipsa de aplicatii pe anumite segmente la Windows 8.

Exista totusi o speranta pentru Microsoft si pentru tehnologia touchscreen. Grupul NPD a comunicat in luna mai o prognoza care arata ca vanzarile notebook-urile cu touchscreen vor ajunge la 48% din total in anul 2014.

Vanzarile slabe pentru laptopurile cu Windows 8 si touchscreen arata ca Microsoft a facut un pas gresit cand a proiectat Windows 8 pentru o interfata touchscreen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sistem Windows 8 touchscreen, #preferinte utilizatori Windows 8, #laptop touchscreen Windows 8 , #windows