Windows 10 primeste un upgrade: Cele mai interesante noutati

Marti, 26 Iulie 2016, ora 11:05
13659 citiri
Windows 10 primeste un upgrade: Cele mai interesante noutati
Foto: Microsoft

Windows 10 a fost lansat in urma cu aproape un an si a fost instalat pe 350 de milioane de laptopuri si calculatoare. Insa, in curand, Microsoft va pune la dispozitia utilizatorilor un upgrade, care va aduce functii noi sistemului de operare.

Noua versiune va fi disponibila incepand din 2 august, transmite PC World, care a testat-o inainte sa ajunga la publicul larg.

Autentificare cu amprenta sau recunoastere faciala

Sistemul biometric de autentificare Hello iti permitea sa folosesti degetul sau recunoasterea faciala ca sa deblochezi laptopul sau PC-ul, inlocuind astfel parola.

Acum, Microsoft face un pas inainte: de-acum poti face si plati.

Hello e folosit momentan doar in magazinul Windows Store, asa ca poti face cumparaturi de acolo fara sa mai introduci de fiecare data datele de pe card. Vei avea cum sa achizitionezi melodii, albume, aplicatii si altele.

Dar adevaratul test va fi in viitor, caci ramane de vazut cate magazine online si banci vor permite platile prin acest sistem biometric.

Asistentul virtual Corta primeste imbunatatiri

Asistentul virtual Cortana s-a imbunatatit de la lansarea initiala a Windows 10. Update-ul aduce, insa, functii noi si utile.

Astfel, e capabil sa vorbeasca si sa inteleaga mai multe limbi, sa caute prin email-urile tale ca sa gaseasca biletul de avion si alte date importante. In plus, Cortana poate fi accesata si daca ecranul e blocat.

Deci nu mai e nevoie sa te loghezi de fiecare data.

Cortana iti poate semnala intalnirile puse in calendar, sa-ti spuna bancuri sau sa-ti aminteasca diverse lucruri.

In plus, e capabila de multe: Vrei sa stie cand iei pranzul de obicei si sa-ti faca rezervari in locul tau? Vrei sa se conecteze cu bratara ta de fitness? Sau sa trimiti mesaje text xatre telefoanele Android si iOS? Toate acestea sunt posibile.

Browser

Edge, browser-ul integrat in Windows 10, a fost cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de operare: era prea incet si nu avea multe functii extra. Insa acum a primit si el un upgrade: permite instalarea extensiilor, sincronizeaza datele cu serviciul de stocare in cloud si e integrat cu Cortana.

Alte functii utile

Noua versiune de Windows 10 permite sa faci mai multe lucruri cu stylus-ul. Asta daca ai unul. Astfel, poti scrie notite de mana, poti muta fisierele de colo-colo, insa cel mai interesant lucru este ca exista in magazinul Windows Store nu mai putin de 40 de aplicatii pentru acesta.

In plus, noua versiune Windows 10 iti permite sa conectezi telefonul la laptop. Astfel, tot ce ai pe smartphone iti va fi accesibil pe laptop.

Upgrade

Actualizarea la noua versiune se va face automat pentru cei care au deja instalat Windows 10, iar cei care au 7 sau 8 o pot descarca incepand din 2 august de pe site-ul Microsoft.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#Windows 10 upgrade, #Windows 10 actualizare , #windows