Windows 8, disponibil utilizatorilor pentru testare

Joi, 01 Martie 2012, ora 07:14
3069 citiri
Windows 8, disponibil utilizatorilor pentru testare
Foto: Daylife

Microsoft a publicat, pe site-ul sau, prima versiune de test disponibila utilizatorilor a sistemului de operare nou Windows 8.

Acesta este primul sistem de operare al companiei care este compatibil cu microprocesoarele de mica putere produse de ARM Holding si care va rula si pe tablete, computere desktop sau laptop-uri, relateaza Reuters.

Noul sistem va avea doua versiuni: una care va functiona pe desktop-urile si laptopurile dotate cu microchip-uri realizate de Intel si una creata pentru microprocesoarele ARM, devenite standard pentru tablete, smartphone-uri si alte dispozitive portabile.

Potrivit oficialilor Microsoft, ambele versiuni vor fi puse in vanzare in acelasi timp, insa nu s-a stabilit, inca, o data de lansare.

Windows 8 are o interfata total noua, inspirata de stilul "Metro" al Windows Phone, avand "ferestre" mici care pot fi mutate pe ecran si care duc direct in aplicatii. Aceste ferestre se actualizeaza in timp real, astfel incat puteti vedea imediat daca aveti un nou e-mail sau daca cineva posteaza ceva nou pe Facebook. Insa, daca utilizatorul nu este multumit de interfata noua, se poate intoarce la cea clasica prin intermediul unui singur click.

Avand in vedere concurenta masiva din partea Apple si Google, analistii sunt de parere ca Microsoft trebuie sa grabeasca lansarea Windows 8. Deocamdata, utilizatorii care sunt interesati de testarea noului sistem de operare pot descarca, in acest sens, doar versiunea pentru desktop-uri si laptop-uri. Cea pentru dispozitive mobile va fi disponibila pentru testare mai tarziu in acest an.

Pe de alta parte, chiar daca va avea un succes rasunator, Windows 8 va fi mai putin profitabil pentru Microsoft decat predecesorii sai, pentru simplu motiv ca un program care este facut sa ruleze pe o tableta de 400 de dolari nu poate fi vanduta la un pret la fel de mare ca a unui program facut pentru un PC de 1.500 de dolari.

Analistii estimeaza o crestere a vanzarilor Windows, timp de cel putin 12 luni dupa lansare, insa nu cred ca va putea depasi sucesul inregistrat de Windows 7.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Windows 8, #versiune test Windows 8, #Microsoft Windows 8 , #windows