Windows 8, un pericol pentru Apple - iata ce stie sa faca

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 20:43
5480 citiri
Windows 8, un pericol pentru Apple - iata ce stie sa faca

Windows 8, noul sistem de operare al Windows, incepe sa capete o forma, iar detaliile dezvaluite de Microsoft arata ca sistemul pare a avea o forma periculoasa pentru Apple, principalul rival al companiei.

Blogul oficial al Microsoft pentru Windows 8 a fost actualizat cu noi informatii despre modul in care sistemul de operare functioneaza pe dispozitive cu touch-screen.

Capacitatea Windows 8 de a functiona pe astfel de dispozitive este esentiala pentru a garanta competitivitatea in fata Apple, insa intrebarea ar fi daca Microsoft poate face ceva ce Apple nu a facut deja.

Noul sistem ofera un desktop bazat pe simboluri grafice care inlocuiesc traditionalul meniu Start, iar utilizatorul poate alege singur ce aplicatii doreste sa vada prima oara cand se deschide tableta.

entativa de "killer application" a Windows Phone 7

Informatiile sunt actualizate constant, iar trecerea de la o aplicatie la alta, pe masura ce utilizatorul foloseste functia de multi-tasking, pare sa fie destul de fluida. Orice aplicatie poate fi redimensionata pe ecran, unele putand fi diminuate si lasate sa functioneze pe fundal.

Insa nu doar aplicatiile (si viitorul magazin pentru aplicatii anuntat) sunt punctul forte al Windows 8: browser-ul Internet Explorer 10 este la randul sau optimizat. Sistemul are si optiunea adaugarii unei tastaturi pe ecran, care poate fi impartita in doua sectiuni, pentru o utilizare mai facila cu touch-screen-ul.

Microsoft a publicat deja o lista lunga de sisteme care sunt testate in prezent cu Windows, iar printre acestea se numara HP Elitebook 2740p si 2760p, tableta ASUS EP121, Dell Inspiron Duo, Lenovo x201, x220t si 3M M2256PW 22" display.

Inginerii Microsoft promit ca sistemul va functiona impecabil pe orice fel de dispozitiv, fie ca are touch-screen sau mouse si tastatura, sau pe ecrane de diverse marimi, dar si ca noul sistem se incarca in mai putin de zece secunde: ramane de vazut insa daca, dupa cel putin un an de utilizare si instalarea mai multor aplicatii si programe, sistemul va ramane stabil si la fel de rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Windows 8, #Windows pericol Apple, #Windows touchscreen , #windows