Windows, compatibil si cu tehnologia ARM

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 21:04
1726 citiri
Windows, compatibil si cu tehnologia ARM
Foto: technology-corner.com

Microsoft s-a indepartat de alianta cu Intel si a anuntat la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas ca dezvolta un sistem de operare Windows, care va fi compatibil cu chip-urile proiectate de compania britanica ARM Holding.

ARM este producatorul dominant pe piata de procesoare pentru smartphone-uri si tablete, iar Microsoft va incerca o alianta cu ARM, pentru a face fata exploziei de gadget-uri mobile, potrivit Reuters.

Tehnologia ARM vizeaza generarea unui nivel acceptabil de performanta cu un consum de energie cat mai redus, tintind dezvoltarea de chip-uri ideale pentru gadget-uri mobile.

Astfel, tehnologia "traditionala" x86, care sta la baza procesoarelor Intel si AMD, domina, alaturi de sistemele de operare Windows, istoria computerului modern.

Printr-o alianta, Microsoft, care a ratat piata smartphone-urilor si tabletelor, incearca sa ramana punctul central in industria IT.

Tabletele fac legea la CES 2011

"Orice fel de computer ai folosi, acum sau in viitor, Windows va fi acolo. Windows va fi pe orice tip de gadget, fara compromisuri", a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, intr-o conferinta de presa la Las Vegas.

Pe de alta parte, decizia Microsoft de a integra Windows cu ARM este o noua victorie importanta pentru compania britanica. ARM Holdings a anuntat miercuri ca si Nvidia, unul dintre cei doi mari producatori de chip-uri grafice, va crea procesoare centrale bazate pe arhitectura ARM.

Si companii importante, precum Samsung, Dell si Asustek, au anuntat pentru 2010 tablete bazate pe Windows 7, principalul produs al Microsoft.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#windows compatibil arm, #tablete windows , #windows