Windows Phone 8 - primele detalii

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 22:56
4472 citiri
Windows Phone 8 - primele detalii

Primele detalii vizand caracteristicile sistemului operativ Windows Phone 8, asteptat spre sfarsitul ultimului trimestru al anului in curs, au aparut in avanpremiera pe site-urile de specialitate.

Este vorba despre o prezentare PocketNow, elaborata pe baza unui video realizat de Joe Belfiore pentru o serie de parteneri Nokia, relateaza Webnews.

Potrivit sursei, Windows Phone 8, in versiunea intitulata "Apollo", promite oportunitati deosebite, gratie a 4 noi rezolutii pentru display si unei majore elasticitati in ceea ce priveste cerintele hardware, avand la baza un ADN comun cu Windows 8, care va deschide intreaga gama de compatibilitati.

Printre detaliile cuprinse in prezentare, se numara proiectul Data Smart, descris deja pentru Windows 8 si extins si pentru WP8, oferind o gestiune inteligenta a traficului si conexiunilor, cu obiectivul acordarii de asistenta utilizatorilor.

Un alt element demn de mentionat il reprezinta faptul ca aplicatiile vor putea comunica intre ele, deschizand astfel o serie de oportunitati interesante in universul programatorilor.

Browserul pentru care s-a optat este Internet Explorer 10 Mobile, care va utiliza serverele grupului pentru comprimarea fluxului si reducerea timpului dedicat transferului, intr-o maniera similara cu cea adoptata de Amazon pentru Kindle Fire sau de Opera cu propriul sau browser.

SkyDrive va constitui inima cloud-computing in galaxia Microsoft si va permite in mod deosebit terminalului WP8 sa realizeze o actualizare permanenta, asigurandu-i astfel disponibilitatea consultarii unui mare numar de resurse stocate la nivelul "norului inteligent".

Nu in ultimul rand, Skype va oferi o experienta net imbunatatita, dar va fi si de aceasta data instalat in calitate de aplicatie externa: integrarea nu constituie o dotare standard, Microsoft continuandu-si strategia de izolare partiala a serviciului, mentinandu-l ca element optional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Windows Phone Apollo, #caracteristici sistem Windows Phone8 , #windows