Internet wireless gratuit in scoli si institutii publice, din 2013

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 14:26
2977 citiri
Internet wireless gratuit in scoli si institutii publice, din 2013

Premierul Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, ca din banii obtinuti la licitatia pentru licente telecom sa pregateasca finantarea proiectului care prevede introducerea, de anul viitor, a unei retele gratuite de Internet wireless in toate scolile si institutiile publice.

"Vreau sa-l felicit pentru domnul Nica pentru licentele 4G, statul roman castigand 682 milioane de euro de la licitatia telecom. Astfel am devenit prima tara din Europa Centrala si de Est care are aceasta tehologie. Din incasari vom sprijini programele de agricultura si armata. De asemenea, vreau sa implementam acel proiect de Internet pentru invatamant, adica wireless gratuit pentru scoli si institutii publice", a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a aratat ca este nevoie si de resurse, premierul afirmand ca problema va fi ca elevii sa nu utilizeze permanent Internetul.

"Trebuie sa aveti grija ca in timpul orelor sa nu stea toata lumea pe Internet, daca se poate", i-a spus premierul Ponta ministrului Educatiei.

Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom vor plati 682,14 milioane euro pentru licentele telecom in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitatiei, de 726,8 milioane euro.

Cat a castigat statul din cea mai mare licitatie telecom din Romania (Video)

"Comunicatiile mobile din Romania intra intr-o noua era, odata cu aceasta licitatie. Resursele de spectru la dispozitia operatorilor cresc cu 77% si permit introducerea tehnologiei 4G, distributia benzii de 900 MHz devenind totodata mai eficienta. Pentru operatori, rezultatele licitatiei deschid oportunitati suplimentare de afaceri si inovatie, asigura securitatea investitiilor si o eficienta exceptionala in utilizarea spectrului", a declarat presedintele Autoritatii de Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu.

C.P.

Citeste si:
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni, 27 septembrie la Bucureşti. Şefa CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. La ora...
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că...
Sursa: Ziare.com