Proiectul prin care se asigura Wi-Fi intr-un intreg oras

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 12:40

   

Proiectul prin care se asigura Wi-Fi intr-un intreg oras
Americanii au pus la cale un proiect cu adevarat revolutionar prin care vor sa asigure o conexiune Wi-Fi tuturor locuitorilor dintr-un oras prin intermediul infrastructurii rutiere si nu numai.

Astfel, conform unui proiect al firmei portugheze Veniam, cu sediul in SUA, semnalul Wi-Fi va fi transmis de autobuze, masinile care ridica gunoiul, telefoanele publice, precum si de taxiuri, relateaza Digital Trends.

In plus, vehiculele implicate vor putea transmite informatii foarte importante cu privire la infrastructura unui oras intreg.

Compania europeana care a avut ideea are sediul in Mountain View, California (SUA). Aceasta a demarat deja proiectul in orasul portughez Porto.

Un proiect important si pentru infrastructura oraselorEl este implementat, printre altele, cu ajutorul a 600 de autobuze, iar circa 70.000 de persoane au acces la Internet lunar prin aceasta metoda inovatoare. Reteaua astfel construita genereaza circa 50-80% din traficul de Internet care ar fi fost facut pe telefoanele mobile.

Masinile care emit semnalul pot comunica una cu cealalta pentru a transmite informatii esentiale despre orasul in care circula. Chiar si gropile din sosele vor putea fi identificate cu ajutorul lor.

Veniam sustine ca accesul la Internet in orasul Porto este astfel oferit oamenilor fara niciun cost datorita sponsorizarilor venite din partea companiilor de transport.

In primul trimestru din 2015 va fi pusa in aplicare ideea si intr-un oras american. Printre cele vizate se numara San Francisco, New York si Austin.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor