Utilizezi internet Wi-Fi gratuit? Vezi la ce pericole te expui

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 08:49
4789 citiri
Utilizezi internet Wi-Fi gratuit? Vezi la ce pericole te expui
Foto: tech news

Probabilitatea ca utilizatorii sa cada victime unei infractiuni cibernetice este mult mai mare decat aceea ca ei sa-si infesteze calculatorul cu virusi aflati pe diverse medii de stocare (USB sau optice).

Confom unui studiu "O+K Research", comandat de "Kaspersky Lab", accesul neautorizat al unei persoane la datele cu caracter personal nu poate fi facut numai cu ajutorul unui virus, "implantat" in calculatorul victimei. In multe cazuri, vinovatul poate fi un coleg prea curios sau un strain care-ti descopera dispozitivul intr-o retea, noteaza Tech News.

In acest sens, specialistii atrag atentia ca cea mai eficienta masura de siguranta este criptarea tuturor fisierelor cu informatii sensibile.

O metoda relativ raspandita de a fura date de la utilizator este interceptarea lor cu ajutorul unei retele wireless, in special Wi-Fi. In prezent, multe cafenele, restaurante si alte locuri publice ofera acces gratuit la internet care, foarte rar, este protejat cu o parola sau prin criptare.

Asta inseamna ca oricine poate utiliza astfel de retele. Analiza traficului pe astfel de retele este o sarcina relativ usoara pentru infractorii cibernetici.

"O+K Research" a constatat ca 46% dintre utilizatorii de smartphone si 48% dintre posesorii de tablete folosesc retele publice nesigure. 29% dintre proprietarii de laptop-uri folosesc, de asemenea, retele Wi-Fi publice. Mai mult decat atat, aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca folosesc aceste retele zilnic sau de cel putin 2-3 ori pe saptamana.

Aceasta statistica arata ca utilizatorii subestimeaza pericolele retelelor Wi-Fi gratuite. Aceste amenintari pot fi usor evitate folosind doar retelele wireless protejate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#pericole internet wireless, #virusi Internet, #pericole internet wi fi, #acces internet wi fi , #wireless