Top 4 cele mai mari escrocherii care circulă pe internet, în această perioadă. Cum trebuie să acţionezi ca să nu rămâi fără bani

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 08:30
46154 citiri
Top 4 cele mai mari escrocherii care circulă pe internet, în această perioadă. Cum trebuie să acţionezi ca să nu rămâi fără bani
Fii atent la site-urile cu aspect oficial, însă care, de fapt, sunt false FOTO Pixabay.com

Multe escrocherii via internet au loc fără ca victima să observe. Infractorii cibernetici vă pot păcăli foarte uşor şi vă pot instala programe pe computer care vă pot fura, șterge sau bloca datele, spre exemplu.

Ziare.com îti explică în cadrul rubricii Banii tăi ce trebuie să faci pentru a preveni aceste infracţiuni şi, mai ales, ce informaţii trebuie să cunoşti ca să nu devii victimă garantată.

În primul rand, este necesar să aveți un software antivirus și un firewall instalat pe computer și sa le păstrați la zi, adică actualizate.

Escrocii înșală oamenii folosind e-mail-uri spam. Pur și simplu, ștergeți email-ul fără a-l deschide sau a răspunde la el. Altfel, escrocul vă va trimite tot mai multe e-mail-uri de la o mulțime de adrese diferite.

Orice email primit de la cineva pe care nu-l cunoști, dacă nu este o companie oficială, este posibil să fie spam, mai ales dacă nu ți se adresează personal și îți promite un fel de câștig.

Dacă primeşti un e-mail cu un atașament, aparent de la cineva cunoscut, însă nu este tipul obișnuit de mesaj pe care îl primeşti de la acesta, nu deschide atașamentul.

Contactează persoana care ar trebui să-l fi trimis și confirmați că este autentic. Este posibil ca e-mail-ul să fi fost infectat cu un virus și transmis prin agenda lor.

Piețele online pot fi foarte distractive și vă pot economisi bani, dar sunt folosite și de escroci. Aceştia vor încerca să te îndepărteze de site-urile online și să te determine să folosești metode de plată neobișnuite, cum ar fi agenții de transfer de bani sau banii electronici, un echivalent digital al numerarului.

Cele mai frecvente escrocherii în acest moment sunt pentru:

  • bilete la concerte și evenimente;
  • apartamente, locuinte si închirieri de vacanţă;
  • întâlniri online și de dragoste;
  • vehicule de vânzare sau de închiriat (mai ales dacă vă livrează vehiculele închiriate).

Reclamele și site-urile pot fi foarte atrăgătoare, sofisticate şi înşelătoare, în acelaşi timp. Așa că faceți câteva cercetări pentru a te asigura că totul are sens. Gândește-te întotdeauna la siguranța ta personală atunci când întâlnești pe cineva cu care ai vorbit doar pe internet.

Fii atent la site-urile cu aspect oficial, însă false, care pretind că te ajută să soliciţi pașapoarte, vize și permise de conducere.

Există o mulțime de moduri prin care escrocii obțin informații personale sau financiare de la victimele lor, cum ar fi:

  • phishing, în cazul în care un e-mail, care pare a fi de la o companie legitimă, vă solicită să furnizați datele personale;
  • vishing, în care fie un mesaj telefonic automat, fie un apelant, robot, care pare să fie de la o companie legitimă, vă solicită detalii personale;
  • spear phishing, care se concentrează pe o persoană sau un departament dintr-o organizație; e-mail-ul pare să provină de la o organizație legitimă

Folosind aceste metode, escrocii cer detalii de conectare și parole sau instalează programe malware pe computer.

Ca regulă generală, NU oferi niciodată, nimănui, detaliile tale personale sau financiare decât dacă îi cunoști și ai încredere maximă în persoanele respective!

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#Internet, #escrocherii, #phishing, #email, #bilete, #Computer, #antivirus, #dragoste , #Banca