Gafe de colecție la interviurile de angajare. "L-am stricat în câteva secunde după ce am fost întrebată cum ați ajuns aici astăzi?"

Joi, 23 Mai 2024, ora 21:44
28765 citiri
Gafe de colecție la interviurile de angajare. "L-am stricat în câteva secunde după ce am fost întrebată cum ați ajuns aici astăzi?"
Specialist în resurse umane care citește un CV FOTO Unsplash

O persoană care căuta un loc de muncă a ajuns într-o situație jenantă după ce a înțeles greșit o întrebare simplă de la un angajator.

Candidata s-a așezat în fața viitorului ei șef și a fost întrebată cum a ajuns acolo. Crezând că șeful era pur și simplu curios despre drumul ei către interviu, a spus că a venit cu autobuzul.

Cu toate acestea, de fapt, era întrebată despre experiența ei profesională și ce a determinat-o să aplice pentru job.

Această mărturisire a făcut sute de alți oameni să împărtășească propriile lor eșecuri din interviurile de angajare, cu multe încurcături amuzante.

"Se referea la cariera mea, nu la biroul fizic"

„Cât de repede ați dat greș la un interviu de angajare?”, a întrebat femeia pe Reddit înainte de a împărtăși propria ei poveste jenantă.

„Am fost întrebată: ”Spune-mi cum ai ajuns aici astăzi?” și am spus că am venit cu autobuzul. Am primit o privire rece ca piatra când am realizat ce greșeală am făcut.”

„Se referea la cariera mea, nu la biroul fizic. Celelalte 58 de minute au fost doar de formă.”

Utilizatorii au găsit povestea hilară și au spus că întrebarea intervievatorului a fost formulată ambiguu.

„Sincer, e o modalitate ciudată de a formula întrebarea,” a spus o persoană.

„Spune-mi cum ai ajuns aici astăzi? este foarte deschisă interpretării. Aș fi răspuns la fel ca tine,” a fost de acord o a doua persoană.

„Am intervievat foarte mult în ultima vreme. Nu m-ar deranja deloc un astfel de răspuns, ar fi un amuzant început de conversație, sincer,” a spus un angajator.

„Orice intervievator care nu ar găsi asta amuzant ar fi o persoană groaznică pentru care să lucrezi,” a subliniat altcineva.

Autoarea postării a spus că intervievatorul „nu era în dispoziția de a sparge gheața și de a râde de situație,” spunând că „privirea rece” pe care a primit-o după ce a răspuns „încă o bântuie.”

Oamenii au început să-și împărtășească coșmarurile de la interviurile de angajare.

Cineva a devenit confuz când a fost întrebat despre „background”: „Mă uit în spatele meu și mă întorc la apelul video, ”Ei bine, e un fel de oglindă?”. ”Mă refer la experiența ta de lucru.” Încă nu mi-am revenit din asta”.

Altul a fost întrebat dacă are permis de conducere și mașină. Când a confirmat, intervievatorul a vrut să știe dacă „este curată”.

„Da” „Este curată?” „Eh, da, de fapt am spălat-o zilele trecute”. „Mă refeream la permis”.

Ceartă cu țipete și gesturi obscene, cu un șofer în parcarea clădirii înainte de interviu

„Clădirea era ciudată și am intrat pe ușa greșită. Intervievatorul a văzut și i-a spus recepționerei ”Cu siguranță nu-l vreau pe acela”, și-a amintit altcineva.

„A fost unul dintre primele mele interviuri de muncă, aveam doar 18/19 ani, dar i-am întrebat care este perioada de preaviz. Expresia de pe fețele lor a fost de neprețuit și, evident, nu am obținut jobul,” a spus o a patra persoană, scrie Dailymail.

Cineva a spus că a avut o ceartă aprinsă, cu țipete și gesturi obscene, cu un șofer în parcarea clădirii înainte de interviu, care s-a dovedit a fi managerul de angajare.

„Mi s-a spus că am un CV colorat. Am răspuns ”Mulțumesc, este doar un șablon din Microsoft Word”, a spus o femeie, jenată.

„Am avut două interviuri programate... unul dimineața și unul după-amiaza la firme concurente. Doar un tip special de idiot le-ar încurca,” a răspuns altcineva.

6 dintre cei 10 candidați la conducerea USR au fost validați. Cine sunt aceștia
6 dintre cei 10 candidați la conducerea USR au fost validați. Cine sunt aceștia
Uniunea Salvați România a anunțat miercuri, 19 iunie, că a fost validată candidatura a şase membri USR în cursa pentru preşedinţia USR, asta după ce inițial s-au înscris în cursă 10...
Bătălie mare pe șefia USR. Cine sunt cei 10 candidați la funcția de președinte al formațiunii
Bătălie mare pe șefia USR. Cine sunt cei 10 candidați la funcția de președinte al formațiunii
Uniunea Salvaţi România anunţă luni că 10 membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR până duminică noaptea, la ora 24.00, în termenul stabilit. Elena Lasconi,...
#interviu angajare, #gafe, #candidati, #angajator, #raspunsuri, #intrebari , #angajare
  1. Darul primit de Putin de la Kim Jong Un, după semnarea acordului de securitate dintre Rusia și Coreea de Nord FOTO/VIDEO
  2. O fetiță de 6 ani a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc. Poliția a deschis un dosar penal
  3. Orașele din România unde aerul a fost sufocant și temperaturile au depășit 40 de grade FOTO
  4. Mario Iorgulescu scapă de condamnare la 13 ani de închisoare. Procesul se va rejudeca. Cum se apără din Italia
  5. România trimite un sistem de apărare antiaeriană PATRIOT Ucrainei. Condiția pe care a pus-o țara noastră
  6. Rareș Hopincă și-a prezentat prioritățile în calitate de primar al Sectorului 2 București: transport, parcări, salubritate
  7. Braconaj de sturioni pe Dunăre. Ministrul Mediului vrea anchetă: „Trebuie să clarificăm”
  8. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  9. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  10. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați