Șeful care folosește „Testul scaunului șubred” la fiecare interviu: Candidații pe care evită să îi angajeze

Sambata, 08 Februarie 2025, ora 12:30
9735 citiri
Șeful care folosește „Testul scaunului șubred” la fiecare interviu: Candidații pe care evită să îi angajeze
Interviu de angajare la final FOTO Pixabay

Interviurile de angajare pot fi stresante, mai ales dacă nu te simți confortabil în astfel de medii. Iar lucrurile neașteptate care îți sunt puse în față nu fac decât să îngreuneze situația.

Deși aceste teste pot fi dificile pentru candidați, unii recrutori par să se bucure de metode neconvenționale pentru a identifica cei mai potriviți angajați. Un exemplu este așa-numitul „test al scaunului șubred”.

Un șef își testa candidații forțându-i să stea pe un scaun instabil

Un cititor al publicației Mirror a povestit o întâmplare interesantă pe care a auzit-o de la fratele său. Aceasta a demonstrat cât de dificile pot fi unele interviuri de angajare. „Fratele meu a fost în programul ROTC (Corpul de Instruire a Ofițerilor de Rezervă) în facultate și mi-a spus această poveste”, a explicat el.

„Un candidat pentru școala de Energie Nucleară ROTC se așeza pe un scaun în fața biroului ofițerului de recrutare în timpul interviului.” Până aici, nimic ieșit din comun. Dar acest șef avea pregătit un test suplimentar.

„În încăpere exista un al doilea scaun, similar, disponibil pentru candidat, plasat lateral.” Apoi a venit surpriza: „Scaunul din fața biroului, pe care trebuia să stea candidatul, avea unul dintre picioare tăiat mai scurt, astfel încât persoana care se așeza pe el se clătina în timpul interviului.”

Aici intervenea testul real: „Testul avea succes dacă aplicantul era suficient de îndrăzneț să întrerupă interviul pentru a cere să schimbe scaunul cu celălalt, astfel încât să nu se mai clatine.”

Cu alte cuvinte, acest șef era interesat doar de candidații care îndrăzneau să spună ceva despre scaunul instabil și să ceară unul mai bun. Cei care acceptau să rămână pe scaunul șubred nu treceau testul.

Testul ar putea fi nedrept pentru persoanele cu anxietate la interviu

Anxietatea în timpul interviurilor este o realitate pentru mulți oameni. Platforma online de sănătate VeryWell Mind recunoaște acest lucru, explicând: „Anxietatea în interviuri este foarte comună, chiar dacă știi că ești bine calificat pentru job.”

Ei continuă: „Întâlnirea cu persoane aflate într-o poziție de autoritate, vorbitul despre tine, faptul că ești evaluat și judecat pe baza aspectului, comportamentului și capacității de a te vinde — toate acestea sunt motive valide pentru emoții și stres.”

De ce este important să ai angajați care vorbesc deschis

Deși un scaun instabil poate fi un factor de stres, testul poate dezvălui trăsături importante despre candidați și despre modul în care ar performa la locul de muncă.

Forbes a subliniat că mulți angajați preferă să nu vorbească deschis. „În mediul de lucru actual, tot mai mulți oameni aleg să tacă și să meargă cu valul, crezând că aceasta este cea mai bună strategie pentru a avansa, a fi remarcați sau a câștiga jocurile de la muncă. Pentru alții, este un mecanism de supraviețuire.”

Dar această abordare nu este ideală. „Cu cât vorbești mai puțin, cu atât permiți altora să îți definească vocea și identitatea.”

De aceea, este important să știi când să îți exprimi opinia. Forbes adaugă: „Vocea ta trebuie să fie echilibrată și obiectivă. Trebuie să înveți când să vorbești și când nu.”

Un moment potrivit pentru a exersa acest lucru ar fi chiar în timpul unui interviu, atunci când te afli pe un scaun inconfortabil și instabil, scrie yourtango.com.

Testul poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje

Chiar dacă testul scaunului șubred poate fi frustrant, este important să îți amintești că interviul este și despre dacă angajatorul și cultura organizațională ți se potrivesc.

Nu există un mod „corect” sau „greșit” de a trece acest test, pentru că reacția ta naturală va reflecta dacă această companie este potrivită pentru tine.

Indiferent de emoții, amintește-ți că, atunci când cauți un job, tu îți evaluezi viitorul angajator la fel de mult cum el te evaluează pe tine.

Analiză: CCR: Șoșoacă vs. Simion. Cui folosește dubla măsură
Analiză: CCR: Șoșoacă vs. Simion. Cui folosește dubla măsură
CCR îl lasă pe George Simion să candideze, deși a făcut declarații la fel de grave ca Diana Șoșoacă, pe care Curtea a blocat-o. Cui folosește dubla măsură? Extremiștilor?...
Răbufnire la adresa lui Ianis după ultimul meci: ”Să cerem un test ADN, n-are cum să fie fiul lui Hagi!”
Răbufnire la adresa lui Ianis după ultimul meci: ”Să cerem un test ADN, n-are cum să fie fiul lui Hagi!”
Echipa scoţiană Glasgow Rangers a dispus joi seara, pe teren propriu, scor 3-2 la penaltiuri, de gruparea turcă Fenerbahce, în manşa secundă a optimilor din Liga Europa. Ianis Hagi a ratat...
#interviu, #angajare, #test, #candidati , #stiri magazin
  1. Trucul viral care îi face pe oameni să se întrebe dacă își spală rufele greșit. "Poate duce la daune atât pentru haine, cât și pentru mașină"
  2. O schimbare simplă în dietă ar putea prelungi viața: este susținută de 30 de ani de cercetări
  3. Tehnici simple care te ajută să scapi de durerile sâcâitoare
  4. 13 expresii enigmatice pe care femeile le folosesc și care îi derutează complet pe bărbați: ce înseamnă cu adevărat
  5. Fraza care dezvăluie imediat dacă cineva este bogat: "Sunt semne clare"
  6. Spanacul previne cancerul! Alte 6 motive serioase să nu-l ratezi primăvara aceasta
  7. Alertă privind uleiul de floarea-soarelui „sănătos”: de ce cred experții că este dăunător. „Atacurile de cord nu sunt cauzate doar de colesterolul ridicat”
  8. Bolile accentuate de frig. Sfaturi practice pentru zilele friguroase
  9. Copiii actorului Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul său de 80 de milioane de dolari. Cui i-a lăsat întreaga avere
  10. Horoscop zilnic. Luni, 17 martie. Zodia care are parte de o surpriză extrem de plăcută