Cercetătorul de la Harvard care spune că a întinerit cu 10 ani, urmând 4 pași: "Nu este niciodată prea târziu"

Joi, 16 Martie 2023, ora 23:30
12882 citiri
Cercetătorul de la Harvard care spune că a întinerit cu 10 ani, urmând 4 pași: "Nu este niciodată prea târziu"
David Sinclair FOTO captură YouTube

Un cercetător de la Harvard, David Sinclair, acum în vârstă de 53 de ani, susţine că testele ADN arată că trupul său a rămas la 43 de ani, printr-o reţetă simplă, din numai patru paşi.

Cercetătorul a explicat care este secretul lui.

În primul rând, ca să ne menţinem tineri, trebuie să alergăm în fiecare zi. Sportul ajută la sănătatea inimii și scade riscul de obezitate.

Apoi, ar trebui să avem un plan bine pus la punct în privinţa alimentaţiei, să mâncăm doar în anumite intervale orare.

Ceaiul Matcha este, de asemenea, important, întrucât ar împiedica deteriorarea celulelor şi are beneficii în prevenirea multor boli.

În plus, este esenţial să eliminăm stresul din vieţile noastre, dar şi oamenii care ne fac viaţa mai grea.

David Sinclair a petrecut câteva decenii făcând descoperiri cheie în domeniul longevității, construind companii biotehnologice și obținând zeci de brevete.

Sinclair a declarat pentru Insider că, conform componentelor ADN-ului său care reflectă procesul de îmbătrânire, este cu o decadă mai tânăr decât sugerează cartea sa de identitate.

El nu a fost întotdeauna așa. Sinclair a spus atunci când avea 30 de ani, mânca prea mult, bea prea mult și era supraponderal. Dar schimbarea stilului de viață, cum ar fi adoptarea unei diete bazate pe plante și reducerea consumului de alcool, a făcut o mare diferență în durata sa de viață estimată - potrivit lui.

"Deci nu este niciodată prea târziu"

"Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultima decadă sau chiar mai mult, până la un punct în care ar urma să trăiesc cel puțin cu 10 ani mai mult decât aș fi trăit dacă nu aș fi făcut nimic", a declarat el pentru Insider. "Deci nu este niciodată prea târziu".

Conceptul de vârstă biologică și modul de estimare a acestuia este controversat, iar Sinclair are un interes personal în promovarea anti-îmbătrânirii ca fondator al Tally Health, o platformă care permite consumatorilor să își testeze "TallyAge" în mod repetat și să facă modificările recomandate de companie în stilul lor de viață pentru a opri sau inversa îmbătrânirea. Sinclair a declarat pentru Insider că și-a calculat propria vârstă biologică de-a lungul anilor folosind multe dintre aceleași teorii și studii pe care se bazează Tally Health.

Cu toate acestea, multe dintre obiceiurile lui Sinclair sunt bine-cunoscute pentru a sprijini îmbătrânirea sănătoasă.

Longevitatea începe cu nutriția

Sinclair a declarat că anti-îmbătrânirea începe cu nutriția. El bea zilnic unul sau două matcha-uri cu ceai verde, preparate de partenera sa, nutriționista și bucătăreasa celebră Serena Poon.

"Conține molecule care previn cancerul, printre altele", cum ar fi proprietăți antiinflamatorii, a declarat el. Unele cercetări mai vechi au arătat că de exemplu, consumul de ceai verde ar putea fi legat de un risc mai mic de cancer gastric.

Sinclair a mai spus că ia suplimente (cum ar fi cele vândute pe site-ul Tally Health) care conțin resveratrol, despre care cercetările echipei sale au arătat că poate prelungi durata de viață a organismelor precum drojdia și viermii.

Deși compusul, găsit în mod cunoscut în vinul roșu, este cunoscut pentru a avea beneficii antiinflamatorii, anti-cancer, pentru sănătatea inimii și creierului, cercetările sunt mixte în ceea ce privește dacă sau cât de bine pot fi obținute astfel de beneficii la oameni prin intermediul unei pastile.

Sinclair încearcă să practice postul intermitent

Sinclair a declarat că a redus și frecvența meselor. "Și acea perioadă de post a avut, de asemenea, beneficii mari asupra vârstei biologice estimate."

Cercetările sugerează că postul intermitent ar putea ajuta la creșterea longevității datorită modului în care pare să afecteze îmbătrânirea celulară și să reducă riscul anumitor boli. Dar studiile privind exact cum, cât de bine și dacă beneficiile postului intermitent diferă de cele observate în cazul restricției calorice sunt în curs de desfășurare.

Reducerea stresului și evitarea oamenilor negativi sunt importante

Sinclair a mai spus că managementul stresului, inclusiv alocarea de "momente de liniște" în timpul zilei, susține îmbătrânirea sănătoasă. "Nu mă stresam atât de mult cu problemele", a spus el. "În ultima vreme, mă înconjur cu oameni care nu sunt negativi."

De fapt, cercetările arată că stresul nu numai că agravează problemele de sănătate fizică, cum ar fi riscul de atac de cord, dar pare să aibă consecințe negative asupra speranței de viață.

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru a trăi mai mult

Sinclair a afirmat că și exercițiile fizice sunt esențiale pentru a trăi mai mult. El a spus că folosește un birou la care stă în picioare pentru a reduce timpul sedentar.

În timp ce un studiu din 2012 sugerează că statul mai mult de opt ore pe zi este la fel de mortal ca fumatul regulat, se pare că 60-75 de minute de activitate fizică moderată pe zi pot compensa aceste riscuri, conform Clinicii Mayo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Străzi Deschise” revine pe Calea Victoriei şi se extinde. Activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live
„Străzi Deschise” revine pe Calea Victoriei şi se extinde. Activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live
„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” se extinde, în weekendul 13-14 aprilie, în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Alexandru Constantinescu (între Str. Loc. Gh. Stâlpeanu şi...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#intinerire, #cercetator, #Harvard, #pasi de urmat, #ceai, #sport, #varsta biologica , #stiri sanatate