Cod galben de inundații pentru 7 râuri din nordul și vestul țării. Avertismentul Institutului de Hidrologie

Duminica, 26 Martie 2023, ora 17:06
1741 citiri
Cod galben de inundații pentru 7 râuri din nordul și vestul țării. Avertismentul Institutului de Hidrologie
Șapte râuri sunt sub Cod galben de inundații începând de luni, 27 martie. FOTO: INHGA / Facebook

Șapte sectoare de râuri din nord-vestul și vestul țării sunt sub Cod galben de inundații de luni, 27 martie, ora 10.00, până a doua zi, ora 12.00, avertizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Este vorba despre bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Bega, Timiş şi Bistriţa, afluent al râului Siret.

INHGA mai menţionează, în comunicatul de presă, că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în pe 27 martie, între orele 14.00 şi 00.00, pe unele râuri mici din judeţul Bistriţa Năsăud.

În acest context, ar putea fi depăşite cotele de atenţie, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, mai indică sursa citată.

Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, specialiştii de la INHGA recomandă vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

#inundatii Romania, #cod galben inundatii, #INHGA avertizare inundatii, #somes, #Timis, #bega , #inundatii
Comentarii