S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 12:48
2351 citiri
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
Viitură FOTO (arhivă) ISU Alba

A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii.

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, a fost prelungit Codul galben emis în cursul zilei de marți, 16 aprilie.

Astfel, începând de miercuri, de la ora 12.00, până joi, 18 aprilie, la ora 9.00, riscul de viituri este prezent pe râuri din bazinele hidrografice: Vişeu (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Bistra (județul Caraş-Severin) și Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

Totodată, în intervalul 17.04.2024 ora 12.00 – 18.04.2024 ora 24.00, Codul galben va afecta și anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu), Argeş, Dâmboviţa (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţele: Prahova şi Ialomiţa), Buzău (judeţele: Braşov, Covasna, Buzău şi Prahova), Râmnicu Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea) și Putna (judeţul Vrancea).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

De asemenea, există probabilitatea depășirii cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Quarterly Report - Editia 4

Alertă de inundații în țară. Care sunt zonele pentru care s-a emis Cod Galben
Alertă de inundații în țară. Care sunt zonele pentru care s-a emis Cod Galben
Cod galben de inundaţii, în următoarele ore, pe râuri din din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Constanţa, a anunțat luni, 27 mai, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...
Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit, opt ore, pentru salvarea unu câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. Echipajul,format din pompierul Rareş şi câinele Max,...
#inundatii, #risc inundatii, #viitura, #ISU, #cod galben inundatii , #inundatii