Ciolacu o presează pe ministra liberală Deca după rezultatele dezastruoase la testele Pisa: "Orice cheltuială trebuie însoţită de reformă"

08 Decembrie 2023 - Ciolacu o presează pe ministra liberală Deca după rezultatele dezastruoase la testele Pisa: "Orice cheltuială trebuie însoţită de reformă"

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut vineri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, după rezultatele testelor PISA, să vină cu soluţii privind criteriile de

Invatamant romanesc

Majoritatea profesorilor consideră că sunt obiectivi când acordă note. Sondaj

29 Noiembrie 2023 - Majoritatea profesorilor consideră că sunt obiectivi când acordă note. Sondaj

94,9% dintre profesori se consideră obiectivi în felul în care acordă note elevilor, conform unui raport privind implementarea Statutului Elevului realizat de Consiliului Național al Elevilor

Agresorul anului, olimpiada de bullying

23 Octombrie 2023 - Agresorul anului, olimpiada de bullying

La cum tratează Ministerul Educației fenomenul de bullying în școli, nu m-ar mira ca doamna ministră Ligia Deca să decerneze cât de curând premiul "Agresorul Anului", să înființeze centre

Androcîmpidecanisia și girueta de la educație

04 August 2023 - Androcîmpidecanisia și girueta de la educație

Într-o societate fără valori, educația de calitate este un impediment. Păcatul educației românești a fost mereu același: cu elevii buni te mândrești, sunt rodul muncii tale, de ceilalți

Soluția lui Daniel Funeriu pentru criza din Educație: "De mâine, părinții să iasă masiv în stradă"

06 Iunie 2023 - Soluția lui Daniel Funeriu pentru criza din Educație: "De mâine, părinții să iasă masiv în stradă"

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a postat pe contul său de pe Facebook ceea ce numește el o "soluție" la criza din învățământ.

Reacția ministrului Ligia Deca la greva generală anunțată în învățământ. Ce spune despre salariile profesorilor

16 Mai 2023 - Reacția ministrului Ligia Deca la greva generală anunțată în învățământ. Ce spune despre salariile profesorilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat că salariul unui cadru didactic debutant este mic, iar ea este un susţinător al revizuirii grilei de salarizare, dar, spune ea, există şi alte

Eminescu și comentariile memorate pe de rost: "Ca să luăm 10, nici măcar nu trebuie să citim ce a scris"/ "Sau nu învățăm nimic și oferim 5 bancnote cu chipul lui"

16 Ianuarie 2023 - Eminescu și comentariile memorate pe de rost: "Ca să luăm 10, nici măcar nu trebuie să citim ce a scris"/ "Sau nu învățăm nimic și oferim 5 bancnote cu chipul lui"

Duminică, 15 ianuarie, s-au împlinit 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Mulți români au celebrat ziua și au postat în mediul online versuri ale poetului.

Extremele educației din România: Campioni la olimpiade și codași la testele PISA

15 Ianuarie 2023 - Extremele educației din România: Campioni la olimpiade și codași la testele PISA

România a ocupat în 2022 primul loc la nivel european în ceea ce privește numărul medaliilor obținute de elevi la olimpiadele școlare internaționale de Fizică și Chimie.

Scrisoarea de adio a unei profesoare forțate să plece dintr-o "școală renumită": "La mine la oră vorbim pe rând și ne ascultăm părerile unii altora"

13 Decembrie 2022 - Scrisoarea de adio a unei profesoare forțate să plece dintr-o "școală renumită": "La mine la oră vorbim pe rând și ne ascultăm părerile unii altora"

O profesoară a relatat problemele sistemului românesc de învățământ la finalul unei experiențe pe care a avut-o într-o școală din România.

Altă față a învățământului românesc. Profesorii cu care elevii au curaj să interacționeze. "Mie îmi spune o fetiță cam zilnic: “Nu îți stă bine cu rujul ăsta!”

24 Noiembrie 2022 - Altă față a învățământului românesc. Profesorii cu care elevii au curaj să interacționeze. "Mie îmi spune o fetiță cam zilnic: “Nu îți stă bine cu rujul ăsta!”

Una dintre problemele din învățământul românesc este legată de relațiile dintre profesori și elevi. Nu sunt puține situațiile în care acestea sunt construite pe frică.

Ce urmări va avea abandonul mediei din gimnaziu la admiterea în liceu. Gabi Bartic, BRIO: ”Suntem mai interesați de etichete decât de conținuturi”

15 Septembrie 2022 - Ce urmări va avea abandonul mediei din gimnaziu la admiterea în liceu. Gabi Bartic, BRIO: ”Suntem mai interesați de etichete decât de conținuturi”

Elevii care vor intra din această toamnă în clasa a VIII-a sunt primii care nu vor mai avea media din gimnaziu (clasele V-VIII) ca factor în stabilirea mediei de admitere în liceu. Schimbarea

Începe școala. Ce îi îngrijorează cel mai mult pe părinți: "Am ajuns să mă rog nu să învețe copiii, ci să scape cu mintea întreagă din sistem"

04 Septembrie 2022 - Începe școala. Ce îi îngrijorează cel mai mult pe părinți: "Am ajuns să mă rog nu să învețe copiii, ci să scape cu mintea întreagă din sistem"

Noul an școlar începe luni, 5 septembrie. Fără grija cursurilor online, părinții și elevii au în continuare motive de neliniște, odată cu reluarea orelor.

Copiii premianți la Balcaniadă nu ar fi făcut meditații. Cîmpeanu: ”Provin din familii care nu au un standard financiar spectaculos”

19 Iulie 2022 - Copiii premianți la Balcaniadă nu ar fi făcut meditații. Cîmpeanu: ”Provin din familii care nu au un standard financiar spectaculos”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că în România se poate face performanţă în educaţie, fără ca elevii să ia meditaţii şi a dat exemplul copiilor care au participat la

Confesiunea virală a unui elev care a luat Bacalaureatul cu 9,11. "Dragă școală, sunt un eșec exemplu al mediocrității tale"

05 Iulie 2022 - Confesiunea virală a unui elev care a luat Bacalaureatul cu 9,11. "Dragă școală, sunt un eșec exemplu al mediocrității tale"

Un absolvent de liceu care a luat Bacalaureatul cu o medie foarte bună și-a exprimat dezamăgirea față de sistemul românesc de învățământ după 12 ani de școală.

Explicațiile ministrului Educației despre schimbările majore din învățământ: ”Se aleargă mult prea mult după note”

30 Mai 2022 - Explicațiile ministrului Educației despre schimbările majore din învățământ: ”Se aleargă mult prea mult după note”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit luni, 30 mai, despre măsurile care vor fi implementate în anul şcolar viitor, subliniind că pregătesc modificări de substanţă în sistem.

Mirosul școlii românești: conservant, esență de ”hai-să-fie” și un iz vag de igrasie

19 Mai 2022 - Mirosul școlii românești: conservant, esență de ”hai-să-fie” și un iz vag de igrasie

Am lansat la liber, fără ”impuse”, o dezbatere cu privire la problemele sistemului românesc de învățământ în cadrul grupului ”Părinții Elevilor din România”, grup neafiliat

43% dintre elevi nu știu să interpreteze un text la prima vedere. Concluziile sumbre ale unui studiu recent

14 Mai 2022 - 43% dintre elevi nu știu să interpreteze un text la prima vedere. Concluziile sumbre ale unui studiu recent

Avem dovezi clare că învățământul românesc nu evoluează. Un raport național privind nivelul de literație din România ne arată că 42% dintre elevi nu pot interpreta o informație, nu pot

Ministrul Cîmpeanu a anunțat schimbări majore în școli. De când vor fi implementate

12 Mai 2022 - Ministrul Cîmpeanu a anunțat schimbări majore în școli. De când vor fi implementate

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, 12 mai, că începând cu septembrie 2023, sistemul de educaţie din România va funcţiona pe cu totul şi cu totul alte baze. Declarația a

Criză de meseriași. Expert în HR: “Un sudor poate câștiga 1.000 de euro, după 3 ani de studiu. O facultate nu îi garantează neapărat un viitor”

30 Aprilie 2022 - Criză de meseriași. Expert în HR: “Un sudor poate câștiga 1.000 de euro, după 3 ani de studiu. O facultate nu îi garantează neapărat un viitor”

Companiile din România, cât și din străinătate, caută adolescenți pregătiți să învețe o meserie de viitor. Tot ce trebuie să facă e să se înscrie la un liceu în sistem dual.

Materiile inutile din programa școlară. Cum ar trebui să învețe elevii români pentru a avea rezultate bune la testele PISA

28 Februarie 2022 - Materiile inutile din programa școlară. Cum ar trebui să învețe elevii români pentru a avea rezultate bune la testele PISA

Supraîncărcarea programelor școlare din România și perspectiva introducerii de noi materii la Examenul de Evaluare Națională par să adâncească și mai mult problema sistemului de

Eleva de 16 ani care a demonstrat că școala românească nu e gratuită: „Ni s-au cerut bani pentru xerox. Nu era opțional”

03 Februarie 2022 - Eleva de 16 ani care a demonstrat că școala românească nu e gratuită: „Ni s-au cerut bani pentru xerox. Nu era opțional”

Daria Mateciu, o elevă în vârstă de 16 ani de la Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, a demonstrat că învățământul românesc nu este în realitate gratuit după ce a dezvăluit modul în

Tudor Chirilă, revoltat de plagiatul premierului Ciucă: „E ok să înveți pe de rost și să-ți însușești ceva ce nu-ți aparține”

19 Ianuarie 2022 - Tudor Chirilă, revoltat de plagiatul premierului Ciucă: „E ok să înveți pe de rost și să-ți însușești ceva ce nu-ți aparține”

Artistul Tudor Chirilă a comentat marți, 18 ianuarie, pe Facebook, acuzațiile de plagiat care planează asupra teze de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Cand vor avea loc evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Anuntul autoritatilor

12 Martie 2021 - Cand vor avea loc evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Anuntul autoritatilor

Ministerul Educatiei a stabilit datele la care vor avea loc evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a din anul scolar 2020-2021. Acestea se vor desfasura in perioada 20 aprilie -

Invatator din Iasi, inregistrat terorizand elevi de clasa a II-a: "Briana, te ia mama dracului!". Ce sanctiune ridicola a primit

01 Martie 2021 - Invatator din Iasi, inregistrat terorizand elevi de clasa a II-a: "Briana, te ia mama dracului!". Ce sanctiune ridicola a primit

Un invatator de la Scoala Gimnaziala "Mihai Codreanu" din Iasi a scapat doar cu o observatie scrisa, desi a jignit si a abuzat fizic o eleva de clasa a II-a.

37 de milioane de masti sanitare pentru elevi si profesori, in depozitele inspectoratelor scolare din tara

26 Ianuarie 2021 - 37 de milioane de masti sanitare pentru elevi si profesori, in depozitele inspectoratelor scolare din tara

37 de milioane de masti se afla in depozitele inspectoratelor scolare din Romania. Acestea au fost achizitionate in ultima perioada de institutii care se pregatesc de revenirea elevilor in banci pe 8

Scurta nota despre educatie-cercetare in negocierile pentru un nou guvern

22 Decembrie 2020 - Scurta nota despre educatie-cercetare in negocierile pentru un nou guvern

Motorul modernizarii Romaniei - educatia (cu accent pe invatamantul superior)-cercetarea (incluzand cercetarea-dezvoltarea-inovarea) -, pe care l-am descris anterior, a fost spart de negocierile si

Reprezentant scoala germana: Sistemul de educatie din Romania e pe moarte, copiii ajung slugi in Italia si Germania

24 Mai 2016 - Reprezentant scoala germana: Sistemul de educatie din Romania e pe moarte, copiii ajung slugi in Italia si Germania

Sistemul de invatamant din Romania "este pe moarte", iar liderilor politici nu le pasa de viitorul copiilor romani, care sunt lipsiti de competente si ajung sa presteze munca de "slugi" in state

De ce nu merge scoala romaneasca: Cum a ajuns gradatia de merit o vanatoare de puncte

09 Februarie 2016 - De ce nu merge scoala romaneasca: Cum a ajuns gradatia de merit o vanatoare de puncte

Sistemul de evaluare, recunoastere si recompensare a muncii dascalului este in mare suferinta si nu vorbesc aici despre salarizare.

Deutsche Welle: Parintii si copiii

25 August 2011 - Deutsche Welle: Parintii si copiii

Examenul de bacalaureat din acest an, sesiunea din vara, a fost considerat unanim un moment al adevarului in ceea ce priveste calitatea slaba a invatamintului romanesc.

De la cititori: Invatamantul, pe drumul fara intoarcere

11 Ianuarie 2011 - De la cititori: Invatamantul, pe drumul fara intoarcere

De curand, un sondaj publicat de Liga Studentilor din Strainatate demonstra ceea ce nu mai era nevoie: "aurul cenusiu" romanesc si-a luat doar bilet "dus" catre cele patru zari.

Top 3 știri din presa centrală

Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, predate mamei sale. Ce se știe despre funeralii
Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cer de peste o săptămână, au fost predate mamei acestuia, a anunțat...

Jurnaliști arestați la Moscova, la doi ani de la începutul războiului. Evenimentul pe care îl acopereau. „Fată tânără, opreşte filmarea”
Poliţia din Rusia a arestat sâmbătă, 24 februarie, mai mulţi jurnalişti, la o manifestaţie a soţiilor unor militari mobilizaţi, care cer...

Record de temperatură pentru ziua de 24 februarie. Cât de cald e în București și unde sunt așteptate ploi
Vreme călduroasă sâmbătă, 24 februarie, în București. Finalul ultimei luni de iarnă a venit cu vreme de primăvară. Însă, potrivit...
  1. Un fost comandant al regimentului Azov descrie încrâncenarea rușilor la Avdiivka. ”Nu am mai văzut vreodată asemenea bătălii”
  2. Ploșnițele se întorc mai puternice ca niciodată. În regiunile temperate au apărut și variantele lor tropicale
  3. Noile reguli de recalculare a pensiilor în 2024. Calculul prin care afli câte puncte de pensie ai acumulat în anii de muncă
  4. Netflix difuzează unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului
  5. Singurul program TV de dinainte de '89 de care românii își amintesc cu plăcere. "Mă fascina"
  6. CTP, entuziasmat după eliminarea Soranei Cîrstea: "Nu-mi vine să-mi cred ochilor"
  7. Mii de utilizatori ai camerelor video au avut acces la imagini din casele vecinilor. Totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare
  8. "Mâncăm de 74 de lei toată săptămâna". O româncă a publicat lista completă de cumpărături pentru "meniul de supraviețuire"
  9. O rachetă din Coreea de Nord, lansată de Rusia și recuperată din Ucraina, avea peste 90% din componente vândute de companii din SUA și Europa
  10. Ce diferență de vârstă e între Anamaria Prodan și Ronald Gavril: "M-a pus să-i arăt buletinul"