Camionul mortii: 20.000 de persoane au manifestat la Viena

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 07:12
3035 citiri
Camionul mortii: 20.000 de persoane au manifestat la Viena
Foto: TVR

Aproximativ 20.000 de persoane, potrivit politiei, au manifestat luni la Viena contra tratamentului aplicat imigrantilor, la cateva zile dupa descoperirea unui camion frigorific cu 71 de cadavre pe o autostrada din Austria.

Manifestantii s-au adunat la gara Westbahnhof inainte de a marsalui de-a lungul unei strazi comerciale in timp ce un serviciu religios in memoria celor 71 de imigranti avea loc in Catedrala Sfantul Stefan din Viena, informeaza France Presse.

Criza refugiatilor: Cum raspunde Austria cazului celor 71 de imigranti gasiti morti intr-un camion

Criza imigrantilor: Cadavrele refugiatilor sufocati in camionul din Austria, mult mai multe decat se credea

"Ne-am saturat de atatia morti, de suferinta si persecutie", a declarat cu aceasta ocazie arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schoenborn, in prezenta mai ales a membrilor cheie ai guvernului austriac.

Criza imigrantilor: Acuzati degeaba. "Camionul groazei" era condus de un bulgar

Marsul si slujba religioasa au avut loc la scurt timp dupa sosirea de la Budapesta in gara Westbahnhof a unor trenuri transportand sute de imigranti care au fost blocate mai multe ore la frontiera austro-ungara.

Criza imigrantilor: Zeci de morti intr-un camion in Austria

Multi dintre acestia, majoritatea fara vize, s-au urcat apoi intr-un tren cu destinatia orasul austriac Salzburg, in timp ce altii in trenuri spre Munchen, in sudul Germaniei, potrivit unui corespondent AFP.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#camion imigranti Austria, #camion imigranti morti, #proteste Viena imigranti , #Austria